Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възраст" - страница 2
Зрялост - това е встъпване в тази възраст, когато човек започва да губи коси, зъби и илюзии.
Марти Ларни
Американската младеж приписва много по-голямо значение на достигането на възраст за шофьорска книжка, отколкото на възраст за гласуване.
Маршал Маклуън
Когато жената празнува тридесет, първото, което тя започва да забравя, е своята възраст; а на четиридесет те вече съвършено е заличена от нейната памет.
Нинон дьо Ланкло
С възрастта вятъра става все по-силен. И той е винаги в лицето.
Пабло Пикасо
Възрастта на жената, която критикува всички, се нарича критична възраст.
Дон Аминадо
Паметта е първата жертва на средна възраст, ако си спомням правилно.
Кандис Бъргън
Любовта има свои закони на развитието, свои възрасти – също както и в човешкия живот. Тя има своята разкошна пролет, своето жарко лято, и накрая есен, която за едни е топла, светла и плодородна, а за други – хладна, гнила и безплодна.
Висарион Белински
Младостта мисли само за настоящето, зрелостта е тази възраст която не пренебрегва нито настоящето, нито миналото, нито бъдещето.
Фернандо де Рохас
Пуша от десет до петнадесет цигари на ден. На моята възраст е нужно да се ограничавате.
Джордж Бърнс
Дали ми харесва да съм тук? На моята възраст ми харесва да съм където и да е.
Джордж Бърнс
Ако с младостта си отиваше само хубавото, то останалите възрасти от човешкия живот биха били до такава степен непоносими, че всеки индивид щеше да си прерязва гърлото на тридесет и втората си година. Много дребни кавги плaват в шумните вълни на младостта и отплaват с тях, но въпреки това няма нищо по-хубаво от тези вълни.
Иван Тургенев
"Възраст" е приемането на срок от години. Но зрелостта е славата на годините.
Марта Греъм
С възрастта започват да те подвеждат три неща: като първо, паметта, а второ и трето аз ги забравих.
Ози Озбърн
40 години е тази възраст, когато най-накрая се чувстваш млад. Но вече е твърде късно.
Пабло Пикасо
Ако мъжът и жената са на една и съща възраст, жената винаги изглежда малко по-възрастна, защото е с десет години по-голяма.
Саша Гитри
Самотата е възможна само в ранна младост - когато пред вас са всичките ви мечти, и в късната възраст - когато имате всички спомени зад вас.
Анри Рение
Идеалната възраст за встъпване в брак при мъжете съставлява около деветдесет години, за две минути преди смърта.
Франк Синатра
С възрастта ставаш само по-умен и по-добър - също както виното.
Арнолд Шварценегер
Самоприемането е благословен страничен продукт от средната възраст.
Кандис Бъргън
Боя се, че малко жени са имали същата причина като мене да мислят, че дългите тъжни години на младостта са си стрували да се живеят в името на средната възраст.
Дуайт Айзенхауер
Малчуганите на две-тригодишна възраст са надарени с изключителна сила. Те могат да вдигнат куче с тегло два пъти колкото тяхното собствено и да го хвърлят във ваната.
Ерма Бомбек
Но що се отнася до мен, императоре, природата не ми е дала ръст, възрастта е помрачила лицето ми и силата ми е увредена от лошо здраве. Ето защо, тъй като тези предимства ме провалят, ще спечеля вашето одобрение, както се надявам, с помощта на моите знания и моите писания.
Витрувий
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
20
Следваща