Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възраст" - страница 18
Животът на човек от ранна детска възраст до старост не е нищо друго, освен напредък от света към небето, последният етап от който е смъртта; реалният преход от един живот към следващия.
Емануел Сведенборг
На моята възраст не можеш да живееш без здравословен сън... и без салами.
Алина Бронски
...жените знаят как да се бият, но те трябва да бъдат научени на това от ранна детска възраст.
Жюлиен Сандрел
Жените могат да бъдат силни, ако са научени да го правят от най-ранна възраст.
Жюлиен Сандрел
Съвършени са само идеите. Хората - никога. С възрастта ти се научаваш да прощаваш на хората.
Зои Хелър
Когато бях по-млад, бях по-самоуверен да оправдавам или надминавам очакванията на другите. Но с напредването на възрастта започвате да изграждате увереност.
Иванка Тръмп
Човекът е прасе, което търкаля перлите на думите в калта на своите дела. Големи думи и ниски удари. Ето защо красивите неща са най-красиви, защото са оставени на думи. Какъв вид Петрарка например би бил съпруг на вашата неосъществена любов, ако срещите им не се сведат до неделните литургии? Какви биха били те един за друг, ако заедно преживеят лошо храносмилане, менопауза, криза на средна възраст, негодувание, депресия, истерия? Големите любови са бляскави само защото не са казани. Това е болезнена истина.
Ивана Шоят-Кучи
Спомням си, като дете, когато за първи път разбрах, че само половината от всяко дърво се вижда, че корените в почвата са равни на клоните в небето, че цяла друга половина е под земята. Отне ми много повече време в зряла възраст, за да осъзная, че хората също са такива.
Илан Мастаи
Но глупостта е нещо поправимо. Както се казва: пораснете и ще станете по-мъдри. Вярно, не всички стават по-умни с възрастта.
Ирина Пивоварова
Двегодишно дете прави първите стъпки към своята индивидуалност. Ако влезете в битка с него, той придобива опита на конфронтация, която ще се върне да ви преследва в преходна възраст.
Йеспер Юл
Няма ваксина срещу исторически вредители. За родителите би било много просто да ваксинират децата си срещу фашизъм, комунизъм и всяка друга смъртоносна болест, която е причинила хаос с течение на времето от най-ранна възраст. Единствената ваксина срещу исторически язви остава книгата.
Йоана Първулеску
Староста е възраст на разочарованията, а младоста е възраст на илюзиите.
Йожен Скриб
Бебетата имат около 30 000 вкусови рецепти, само около една трета от тях оцеляват в зряла възраст, така че чувствителността на детето към крайности на сладки, кисели и горчиви вкусове са обострени.
Йотам Отоленги
Често това, което идва с възрастта, не е мъдрост, а нетърпимост.
К. Дж. Тюдор
И въпреки че в училище спортувахме достатъчно, заедно с преходната възраст започна и съревнованието кой повече мрази собственото си тяло. Единственото нещо, което не сме се научили, е да се обичаме такива, каквито сме, да виждаме сияещата красота на младата кожа и стегнатите високи гърди.
Камин Мохамади
Уважението беше нещо, което трябваше да се спечели и понякога не беше свързано с възрастта или опита.
Кари Хоуп Флетчър
Нашата е епоха на педагогиката. Тревожните родители инструктират децата си все повече и повече, в по-млада и по-млада възраст, докато четат книги на бебета в утробата.
Алисън Гопник
Момиче на моята възраст беше убито в тези гори и аз бях видял последните й ужасени моменти, гледах я как кърви до смърт в тази гора. Живот като моя беше приключил тук и нямаше значение колко пъти съм виждал смърт във филми, не беше същото и никога нямаше да го забравя.
Кели Армстронг
Ако в младостта власт на жените дава сексът, то с възрастта контрол над ситуацията позволяват само парите.
Ким Кийосаки
Трябва да умееш да приемаш това, което ти е изпратено отгоре, мое момче. С възрастта аз започнах все повече да ценя две неща в живота - природната красота и удоволствието от храната.
Колин Декстър
Вярно е, мосю! На определена възраст зрението ви се връща, подмладено.
Кърмит Линч
Да бъдеш отгледан в нестабилно домакинство те кара да разбереш, че светът не съществува, за да те приюти, което... е нещо, което много хора се борят да разберат добре в зряла възраст. Кара те да осъзнаеш колко бързо може да се промени ситуацията, колко опасност наистина е навсякъде. Но когато се появят кризи, не ви хващат неподготвени; никога не сте вярвали, че живеете под подслон на някаква съществена доброжелателност. А нестабилното детство те кара да цениш спокойствието и да не жадуваш за вълнение.
Къртис Ситенфелд
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
20
Следваща