Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възраст" - страница 17
Надявах се, че до двадесет и осемгодишна възраст мога да се отпусна и да се занимавам със самоутвърждаване. С възрастта обаче тази битка става все по-ожесточена.
Джесика Нол
Вие трябва да се постараете да дисциплинирате себе си, защото след определена възраст никой няма да го направи за вас.
Джия Каранджи
Малка вселена, която не надвишава размера на нашата галактика Млечен път, което означава, че съдържа около 100 милиона звезди и сравним брой планетни системи, изглежда доста просторна. Възрастта на такава вселена обаче ще бъде само около месец.
Джон Бароу
Едно нещо, което научаваш с напредването на възрастта: тайната на щастливия трудов живот е намирането на стол за бюро, с който да живееш.
Джон Джаксън Милър
Повечето от различните видове клетки в нашето тяло умират и се заменят на всеки няколко седмици или месеци. Въпреки това, невроните, първичната клетка на нервната система, не се размножават (в по-голямата си част), след като сме родени. Това означава, че по-голямата част от невроните в мозъка ви днес са толкова стари, колкото и вие. Това дълголетие на невроните отчасти обяснява защо се чувстваме почти еднакво отвътре на 10 годишна възраст, както се чувстваме на 30 или 77 години.
Джил Болти Тейлър
До 3-годишна възраст децата от по-богатите домакинства чуват средно около 500 000 насърчения и 80 000 обезсърчения. Съотношението е обърнато в домакинствата за социални грижи.
Джона Лерър
Често чувам хора в напреднала възраст да казват как биха живели, ако искат да преживеят живота си отново: Решено, че ще живея точно така, както мога да си помисля, че ще пожелая да го направя, ако доживея до старост.
Джонатан Едуардс
Но най-важното е булката и младоженецът да се сравняват - и по възраст, и по произход и по образование.
Джонатан Франзен
На мен ми е много приятно да съм сред вас. Макар, че честно казано: на моята възраст е приятно навсякъде.
Джордж Бърнс
Най-новите научни доказателства са едновременно поразителни и шокиращи - това, което храним (или не храним) децата си, докато растат от раждането до ранна зряла възраст, има по-голям общ допринасящ ефект върху диетичния принос към рака, отколкото приемът през следващите 50 години.
Джоуел Фърмън
Въпреки че баща му се бе обесил на клон на доста млада възраст, г-н Потър имаше трогателно малко познания за дърветата.
Димитри Ферхюлст
Вероятно с възрастта се добавя безразличие, но принципите се намаляват.
Доуди Смит
Чувството за реалност на детето срещу фантазията може да бъде малко замъглено в предучилищната възраст.
Ева Амури
Децата се разболяват в предучилищна възраст. Много. Уверете се, че децата ви получават целия имунитет, с който могат да се борят с микробите!
Ева Амури
За щастие, магьосниците узряват бързо. До петнадесетгодишна възраст Ариман вече може самостоятелно да се вози в автобуса до училище и да причини торнадо, което отнесе всички неща от линиите за дрехи в района някъде в посока Йерихон. Затова скоро той реши да напусне дома и да започне самостоятелен живот.
Ева Ибътсън
Любовта покорява всяка възраст.
Александър Пушкин
Честната бедност винаги е до известна степен нищета. Такава е нищетата. Страшна от ранна детска възраст. Просяците не са морални.
Александър Чудаков
Има мълчанието на възрастта, прекалено пълно с мъдрост, за да го изрича с думи, разбираеми за онези, които не са живели огромния диапазон на живота.
Едгар Ли Мастърс
Има три теми, които не се обсъждат с мъжете: това са пари, настояще и възраст.
Елена Звездная
Мисля, че времето върви все по-бързо. Казвам това на няколко месеца от четиридесетия ми рожден ден. Не знам кога и дали самоличността на някого настига реалната му възраст. Лично аз имам чувството, че току-що се справих с тридесет и пет.
Елиф Батуман
От ранна възраст любимото ми нещо за четене бяха романи. Години наред, когато пишех само научна литература, все още четях почти изключително романи. Странно е да произвеждаш нещо, което не консумираш. Чувства се наистина отчуждаващо.
Елиф Батуман
...ценността на жените силно се понижава с възрастта и с растящата интелигентност.
Елфриде Йелинек
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
20
Следваща