Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възраст" - страница 13
Каква глупост накара младите хора, дори тези на средна възраст, да се смятат за безсмъртни? Колко по-добър беше животът им, ако можеха да си спомнят края. Носенето на смъртта ви със себе си всеки ден би затруднило губенето на време за недоброта, гняв и горчивина, за нещо дребно. Това беше тайната: да си спомниш времето на смъртта си, за да запазиш глупостта и грозното от живота си.
Рохинтън Мистри
С възрастта си тръгва цинизма у на негово място идва сантименталността, и аз си нямам и понятие, какво да правя с нея!
Саймън Пег
Последните проучвания на велосипедисти за развлечение на възраст от петдесет и пет до седемдесет и девет години предполагат, че те имат капацитета да изпълняват ежедневните си задачи много лесно и ефективно, тъй като почти всички части на тялото им са в забележително добро състояние.
Санджай Гупта
Възрастта е безжалостен крадец. Когато твоите дни свършват, тя те лишава от крака и огъват гърба. Болката и замъгленият ум - това са белезите.
Сара Груън
В крайна сметка има такива хора, че от определена възраст до края на живота си те никога не вдигат глава, за да гледат облаци, синева или звезди.
Север Гансовски
Започвам да достигам възрастта, в която поздравявам старите жени, които срещам в моя квартал, очаквайки момента в живота, когато ще бъда една от тях. Когато бях на двайсет, не ги забелязвах; щяха да са мъртви, преди лицето ми да има бръчки.
Ани Ерно
Да, и така, мисля: ако силата стане по-малка с възрастта, тогава мащабът на тяхното приложение трябва да бъде намален, нали? И това означава обхвата на интересите. И в този стеснен кръг започва някакъв нов живот, с нови идеи за важността и маловажността на събитията.
Анна Берсенева
Всеки има една възраст, която е точно за него, това е сигурно. Има хора, които остават деца цял живот, а има и други, които не престават да бъдат неудобни и абсурдни, които никога не намират място, докато изведнъж не станат великолепно мъдри старец и жени: те са дошли там в реална възраст.
Антал Серб
Не искам да говоря с хората на моята възраст - нищо добро няма да чуеш от тях.
Сергей Михалков
С възрастта обаче човек става по-търпелив.
Сузан Хил
Хората на средна възраст могат да балансират между вярата в Бог и нарушаването на всички заповеди без затруднения.
Т. Х. Уайт
Страхът беше основната ми емоция, докато не започнах да пия антидепресанти. И аз бях от хората, при които с напредването на възрастта страхът се задълбочаваше. Така че наистина мога да се свържа с животно, което се страхува и травмира.
Темпъл Грандин
Все още е важно да продължаваме да подобряваме живота си, дори на нашата възраст, и че трябва да се отнасяме към себе си по-добре и да спрем да се държим така, сякаш най-добрите ни години са зад гърба ни.
Тери Макмилан
Змията не се превръща в пухкаво зайче с възрастта. Тя все още е змия и ще наранява и занапред. Докато някой не я спре.
Тес Геритсън
По средата на разговор тя често казва нещо като: "Младите хора са безсърдечни, те вече нямат никакво уважение." Кимам в съгласие с надеждата, че тя ще спре дотук, но тайно съм убеден, че сърцето е същото, както винаги е било; просто има по-малко лицемерие, това е всичко. Младите хора не са естествени егоисти, както и старите хора не са естествено мъдри. Вашата възраст няма нищо общо с това дали сте чувствителни или повърхностни; това е въпрос на пътя, по който поема животът ви.
Сузана Тамаро
Европа е жена, вече на средна възраст, която вече е преживяла редица инфаркти и в момента преживява най-голямата здравна криза в живота си, но такава, която не трябва да бъде фатална.
Тимоти Гартън Аш
Възрастта няма значение; отвореният ум го прави.
Тим Ферис
Достатъчно сме проспериращи, за да можем да си позволим всеки шести мъж в трудоспособна възраст да седи вкъщи и да играе видео игри.
Тод Бъкхолдс
Умножете възрастта си по реализирания годишен доход на домакинството преди данъци от всички източници с изключение на наследствата. Разделете на десет. Това, по-малко всякакво наследствено богатство, е каква трябва да бъде вашата нетна стойност.
Томас Станли
...възрастта на съвременния човек се измерва с интензивността на неговата вътрешна история.
Томас Харди
Търпението и разбирането са две качества, от които ще се нуждаете независимо от възрастта на вашето дете.
Трейси Хог
Гледам по-млади момичета и си мисля: "Не изглежда ли страхотно? Не е ли хубава?" И макар да знам, че никога повече няма да бъда там, вече съм преминал възрастта на чувството за ревност. Може би на 30 години щях да бъда, но тази част от живота ми отмина.
Трини Уудол
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
20
Следваща