Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възраст"
Младост - заблуждение, зряла възраст - борба, старост - съжаление.
Бенджамин Дизраели
Здрав разум е наборът от предразсъдъци, с които човек се е сдобил до 18-годишната си възраст.
Алберт Айнщайн
Средна възраст - това е когато седиш у дома във неделна вечер, телефона звъни, и ти се надяваш, че не звънят на теб.
Огдън Наш
Дипломат - това е човек, който помни рождения ден на една дама, но забравя за нейната възраст.
Робърт Фрост
Всички ние сме гении до десет годишна възраст.
Олдъс Хъксли
С възрастта обръщам все по-малко внимание на това какво казват хората. Сега просто ги гледам какво вършат.
Андрю Карнеги
Всяка жена има тази възраст, която заслужава.
Коко Габриел Шанел
Възрастта, като разстояние придава двойно очарование.
Оливър Херфорд
Тайната на вечната младост се състои в това, да живеят добродетелно, да ядеш бавно, и лъжеш за своята възраст.
Люсил Бол
Тайната на успеха ми е, че в най-ранна възраст открих, че не съм Господ.
Оливър Уендъл Холмс — младши
В младостта си мислиш, че най-малкото, което можеш да очакваш от другите, е справедливостта. В зряла възраст се убеждаваш, че това е най-голямото.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
За любовта няма възраст, граница или смърт.
Джон Голзуърди
На моята възраст не мога да си позволя да се чувствам зле.
Уинстън Чърчил
Анимацията е средство за разказване на истории и визуално забавление, което може да достави удоволствие и информация на хората на всяка възраст и навсякъде по света.
Уолт Дисни
Говоренето е болестта на възрастта.
Бен Джонсън
Управлението на плодовитостта е една от най-важните функции на зрялата възраст.
Джърмейн Гриър
Дълго време мислех защо хората с възрастта започват повече да четат Библията. И изведнъж ми просветна – те се подготвят за финалния изпит!
Джордж Карлин
Има само две неща, които едно дете ще сподели доброволно - заразни болести и възрастта на майка му.
Бенджамин Спок
За французина е немислимо да доживее средна възраст, без да се е сдобил със сифилис и ордена на Почетния легион.
Андре Жид
Обикновено се счита, че именно младите хора са ридикали. Това е популярна заблуда, Най-консервативните хора, които някога съм срещал, са колежанските студенти. Радикали те са хората, отминали средната възраст.
Удроу Уилсън
Книгите бяха моят път към свободата. Научих се да чета на тригодишна възраст и скоро открих целия свят отвъд нашата ферма в Мисисипи, който чакаше да бъде завоюван.
Опра Уинфри
На преклонна възраст сме като купчина писма, които някой е изпратил. Вече не сме в миналото, а сме пристигнали.
Кнут Хамсун
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
20
Следваща