Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Животно" - страница 5
Нека да поговорим за това как аутизмът е подобно поведение на животните. Работата е там, че не мисля на език, а животните не мислят на език. Това е сетивно основано мислене, мислене в картини, мислене в миризми, мислене в докосвания. Това поставя тези сензорно базирани спомени в категории.
Темпъл Грандин
Животните ни правят хора.
Темпъл Грандин
Мисля, че използването на животни за храна е етично нещо, но трябва да го направим правилно. Трябва да дадем на тези животни достоен живот и да им дадем безболезнена смърт. Дължим на животното уважение.
Темпъл Грандин
Спешно е необходимо федерално законодателство, за да се спре това безумие на дивите животни в плен.
Типи Хедрен
Не виждате болни животни в дивата природа. Не виждате куци животни в дивата природа и всичко това заради хищника: лъвът, тигърът, леопардът, всички котки.
Типи Хедрен
Следователно не може да бъде вярно, че сред животните някои от потомството ще притежават желаните качества на родителите в по-голяма степен или че животните са безкрайно съвършени.
Томас Малтус
Безсмъртието при животните е в потомството, при човек е в славата, заслугите и действията.
Френсис Бейкън
Единственото нещо, което ме интересува, е дали една маймуна ще се окаже собственост, която мога да публикувам. Нямам никаква любов към тях. Никога не съм. Не харесвам много животни. Презирам котките. Мразя кучета. Как може да харесваш маймуни?
Хари Харлоу
Ефектите от 6 месеца пълна социална изолация бяха толкова опустошителни и инвалидизиращи, че първоначално предположихме, че 12 месеца изолация няма да доведат до допълнително намаляване. Това предположение се оказа невярно; 12 месеца изолация почти заличи животните социално.
Хари Харлоу
Животните не лъжат. Животните не критикуват. Ако животните имат мрачни дни, те се справят по-добре от хората.
Бети Уайт
Предпочитам да прекарвам време с животните а не с хората. Животните са честни. Ако те не ви харесват, те просто не ви харесват.
Брижит Бардо
Бях дете от града, вярно, но това не ми попречи да се радвам на живот на открито, с растения и животни.
Георг Брандес
Животното в клетка в зоологическата градина показва всички тези аномалии, които познаваме толкова добре от нашите спътници. Очевидно тогава градът не е конкретна джунгла, а човешки зоопарк.
Дезмънд Морис
Хората не разбират, че дивите животни не са мили създания, които е приятно да галиш. Те могат сериозно да ви осакатят. Но хората ги даряват с човешки качества, и за това обвинявам Уолт Дисни.
Джеймс Камерън
Ние не сме единственото животно, което тъгува; маймуни го правят, и слонове, и кучета. И все пак ние сме единствените, които измъчват.
Джералдин Брукс
Ние, хората, сме по-сложни от животните и обичаме чрез въображението.
Джордж Мур
Ние сме животни, тип Хордови, клас Млекопитаещи, вид Гръбначни, разред Примати, вид Хомо, подвид Сапиенс. Ние сме най-гнусните представители от животинският род.
Александър Розенбаум
Културите и обществата се консумират взаимно, както и животни и хора.
Едмънд Купър
Ако едно животно трябва да бъде пожертвано, когато се изгради нов мост, колко ще отнеме, за да се изгради изцяло нов свят.
Исмаил Кадаре
Винаги чувствам, че начина, по който хората се отнасят с животните, не е твърде далеч от това как хората се отнасят един с друг, особено при стрес или при определени обстоятелства...
Июн Ли
Човекът е животно, което е полудяло. ОТ това безумие има два изхода: необходимо му е отново да стане животно, или да стане повече от човек...
Карл Густав Юнг
Минералите съществуват, растенията живеят и растат, животните живеят, растат и чувстват.
Карл Линей
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
20
Следваща