Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Животно" - страница 16
Учените са научили, че животните, които изпитват продължителен стрес, имат по-малко активност в частите на мозъка си, които се справят със задачи от по-висок порядък - например префронталната кора - и повече активност в примитивните части на мозъка им, които са фокусирани върху оцеляването, като като амигдалата.
Джим Куик
Преди хиляди години, когато нашите предци са се сблъсквали с хищни животни като лъв, е било най-добре да реагираме незабавно и да не стоим наоколо да мислим за лъва, да се възхищаваме на красотата му или да се чудим защо ни притеснява, вместо да преследва някоя вкусна антилопа. Така бързият път до амигдалата поддържаше предците ни живи.
Джон Б. Арден
Който все още може да е скептичен дали знанието за поведението на животните може да ни помогне да разберем човека, не може да намери подкрепа от Фройд.
Джон Боулби
Досега науката не е могла да ни каже колко самосъзнателни са кучетата, още по-малко дали имат нещо като нашите съзнателни мисли. Това не е изненадващо, тъй като нито учените, нито философите могат да се съгласят относно това от какво се състои съзнанието на хората, камо ли на това на животните.
Джон Брадшоу
На нас ни е сложно да разберем, че другите са също хора, както и ние. Ние или ги идеализираме, като богове, или ги презираме, като животни.
Джон Грийн
Любимото забавление на мъже, деца и други животни е борбата...
Александър Ковтик
Той смяташе, че е човек с права, когато всъщност е просто друго животно в зоопарка.
Джон Лескроарт
Когато готвите месо, тайната на разнообразието е подправката. Зеленчуците, плодовете и билките са много по-интересни и разнообразни на вкус от животните, които се хранят с тях. И описанията ни са коренно погрешни: казваме, че котешкото месо е като пилешко, но ако се храним с котешки бульон, бихме си помислили обратното.
Джонатан Гримуд
Хората отглеждат кучета, а котките хора. Видно е, че ги смятат за полезни домашни животни.
Джордж Майкс
Дръжте се като растение, реагирайте като животно. Помислете.
Джузепе Джена
Нашите хомофобни съплеменници понякога твърдят, че хомосексуалността не се среща в животинския свят и следователно е неестествена. Това е абсурдно. В момента хомосексуалното поведение е установено при 1500 вида животни, от насекоми до бозайници. Разбира се, хомосексуалността е естествена вариация.
Дик Сваб
Само човекът, най-жестокият дивак сред животните е способен да причинява болка на себеподобните си и да се радва.
Дик Франсис
- При животните кръвосмешението е много често. Оказва се, че не можете да го наречете противоестествено!
Дон ДеЛило
Никога не съм знаел как да се справя с това крехко и плашещо животно, наречено щастие, аз се занимавах само с това да го покажа, оставих го да умре от глад и жажда, но продължих да показвам трупа му, надявайки се, че всеки ще направи това за да не ми кажеш, че са се погрижили за вонята.
Дулсе Мария Кардозо
Фанатиците завършват с подриване на собствения си аргумент. Например защитниците на правата на животните имат някакъв момент и много хора изпитват съчувствие към тях. Но фанатиците на правата на животните нямат смисъл. Те са от хората, които заплашват човешките същества в усилията си да "защитят" животните.
Дъглас Мъри
Човешката жестокост е прието да се нарича "зверска", докато животните никога не са жестоки.
Дьорд Лукач
Трагедията на човек се състои в това, че неговият характер, както и характера на кучетата, се подава на формиране. На вас не е дадено да формирате характер на котката - животно, което е по-висше от кучетата.
Александър Нейл
... животните са по-благородни от човек. Те не прибягват до малодушни интриги.
Едгар Бъроуз
Аз съм кралица на пиките, аз съм оса, която ужилва, аз съм тъмната змия. Аз съм неуязвимото животно, което преминава през огън и не е изгорено.
Елена Феранте
Живеещи в четири парка в щата Асам. Преди сто години в Африка популацията на черни носорози се приближи до милион; оттогава тя е намалена до около пет хиляди животни.
Елизабет Колбърт
Дълго време науката върви в посока да постави хората на тяхно място. Научихме, че слънцето не се върти около Земята, Земята се върти около слънцето; научихме, че сме просто друг вид, еволюирал, както всички останали видове, така че всъщност сме просто друго животно.
Елизабет Колбърт
Вие сте животно, което трябва да се движи през пейзажа, вече не можете и това е друг начин, по който просто променяме повърхността на Земята по много драматични начини.
Елизабет Колбърт
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
20
Следваща