Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Животно" - страница 14
Животните, за да умрат, търсят тихо място. Котката се забива под бюфета, за бутилки с перилен препарат.
Херман Кох
Вълците са умни животни. Умни и внимателни.
Холи Уеб
Превръщаме се в животни, когато пълзим близо до смъртта.
Хю Хауи
При животните няма душа. В такъв случай, убивайки животно, ти го убиваш завинаги.
Чеслав Милош
На границата на животното и човека ни е съдено да живеем, и това е добре.
Чеслав Милош
Хората са единствените животни, които се опитват да живеят в бъдещето. Не е нужно да живеете само в настоящата ситуация без план, но бъдещите планове, които правите, могат да се основават само на аспектите на бъдещето, които се проявяват в настоящата ситуация.
Чогям Трунгпа
Никога не лишавай човек или животно от свободата, най-великото благо на земята. Не пречи на никого да се грее на слънцето, когато му е студено, и да се разхлажда на сянка, когато му е горещо.
Шарл дьо Костер
Животните представляват абстрактното понятие за приемане. Да живееш с тези забавни създания - някак си трябва да ги приемеш. Това е като тест в известен смисъл.
Шон Тан
Снизхождението към убийството на животни заради вкуса на езика е най-грубият вид невежество.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Колкото и парадоксално да звучи, но хуманоидните животни (т.е. хората, които в процеса на обучение са останали на стадия на животни) са повече животни, отколкото истинските животни.
Юрий Мухин
Не знам, може ли възпитанието да направи от животното човек, но че от човека може да направи животно вярвам.
Юрий Тинянов
Аз съм толкова убеден в тясната връзка между нравствеността на човека и хуманното отношение към животните, че винаги ще се прекланям пред законодателството, което първо е създало система от закони, защитаващи животните от зло и жестоко отношение.
Бенджамин Ръш
Жестокостта към животните е едно от средствата за унищожение на моралната чувствителност.
Бенджамин Ръш
Е, естествено, някои от животните трябва да са избягали от Парка за животни на Дивия свят и част от него се опитаха да си спомнят дали някой в училище някога ни е казвал какво да правим, когато сме изправени пред лъв; но не, разбира се, че не, те бяха твърде заети да преподават наистина полезни неща като столиците на щатите.
Адам Рекс
Ние сме единствените животни, които оставят децата ни да се върнат у дома.
Бил Козби
От древни до модерни времена, човешкото животно знае как да се бие.
Брад Мелцър
Хората са социални животни, силно податливи на емоционална зараза. Обучението, логиката и интелигентността често не могат да се сравнят със силата на груповото мислене.
Брус Пери
За мен общуването с животни изглеждаше безумна идея преди години; но опитът ми промени живота ми и вярванията ми.
Бърни С. Сийгъл
Всички комикси се провеждат в изградена среда и аз много добре рисувах хора и животни и такива неща, но не бях изразходвал много енергия за рисуване на сгради. Така си помислих, може би бих могъл и тогава станах архитект.
Бярке Ингелс
Понякога котката се превръща в нещо повече от животно и нейната загуба причинява искрена скръб, въпреки че не е поразителна.
Вики Майрън
Ние се смятаме за ангели, поставени в телата на животните, непрекъснато се стремим към превъзходство, опитваме се да разперим криле и да отлетим.
Вилаянур Рамачандран
Точно както животните променят цвета си, за да се скрият от очите на враговете си, хората променят моралния си цвят, избягвайки преследване и побой. Следователно те крещят всичко, което другите искат, и правят това, към което е привлечена общата им тенденция.
Владимир Болшаков
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
20
Следваща