Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Животно" - страница 13
Почувствах ударите на сърцето си в гърдите, като на животно в капан.
Тейлър Адамс
Аутизмът е важна част от това, което съм, но първо съм професор в колеж и учен по животни. И не бих искала да се променя, защото харесвам логичния начин на мислене.
Темпъл Грандин
Имам много хора, които наистина умеят да опитомяват животни и да работят с животни; и не могат да обяснят как се справят. Те просто получават усещане от животното.
Темпъл Грандин
Всички животни и хора имат еднакви основни емоционални системи в мозъка.
Темпъл Грандин
Важно е отношенията ни със селскостопанските животни да бъдат взаимни. Дължим на животните достоен живот и безболезнена смърт. Забелязах, че хората, които са най-далеч от природата, се страхуват най-много от смъртта...
Темпъл Грандин
Има три различни начина, по които децата аутисти ще взаимодействат с животни.Те трябва също така да се уверят, че не стават прекалено груби с животните си - те трябва да се научат как да галят кучето правилно, те не могат да го дърпат за ушите и подобни неща.
Темпъл Грандин
Животните наистина изпитват емоции. А страхът е една от най-първичните емоции.
Темпъл Грандин
Страхът беше основната ми емоция, докато не започнах да пия антидепресанти. И аз бях от хората, при които с напредването на възрастта страхът се задълбочаваше. Така че наистина мога да се свържа с животно, което се страхува и травмира.
Темпъл Грандин
Животното, с което съм работила най-много, е месоносно говедо, така че това е любимото ми животно, но харесвам всички животни.
Темпъл Грандин
Ужасни неща ви карат да се замислите какво означава да си човек и как сме различни от животните.
Тес Геритсън
Всеки път, когато работите с животни, започвате да виждате повече човечност в тях.
Тим Алън
Човекът е единственото животно, което взема назаем инструменти.
Тим Алън
С изключение на най-лошите квартали на града, Америка не е примитивната капиталистическа джунгла на европейското въображение, където хората се плъзгат като ранени животни, за да умрат в окървавени дупки.
Тимоти Гартън Аш
"Защо" е въпрос, който никое животно не може да зададе, защото както въпросът, така и отговорите изискват реч. Виждали ли сте някога животно да свива рамене?
Том Улф
Животните разбират, че живота е само очакване в голямата си част.
Антъни Маккартън
Живото същество, докато то живее, било то човек или животно, търси за себе си някакво утешение.
Фазил Искандер
Най-трудното в отглеждането на животните е да ги загубиш.
Фани Флаг
Всяко животно, прието като член в нашето многочислено семейство, неизбежно скоро престава да се счита за същество не приличащо на човека.
Фарли Моуът
Нека животните живеят като животни, а хората като хора. Ето цялата ми философия с една фраза.
Аравинд Адига
Никое животно в дивата природа няма да приема храна, ако не е гладно.
Арнолд Ерет
Ние сме били богоподобни в планираното отглеждане на нашите опитомени растения и животни, но сме били подобни на заеци в нашето непланирано отглеждане на себе си.
Арнолд Джозеф Тойнби
Не мисля, че сме животно, което е създадено да бъде щастливо; ние сме животно, което е създадено да се възпроизвежда.
Хелън Фишер
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
20
Следваща