Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Животно" - страница 10
Защото никъде другаде на земята не е имало такова съвкупност от новости, животни, музика, култура, наука и забавления на едно място.
Мелани Бенджамин
Зелените му очи бяха тъмни и разширени и те бяха заключени с моите. Тогава го видях - човекът, но и животното, което живееше под повърхността.
Мередит Уайлд
- Забавно, не правда ли? - каза Марго. - Хората са в състояние да приемат мисълта за това, че човек може да убие другия човек. Мисля, че вече напълно загубихме чувствителността и се свикнахме с такава реалност. Но това, което преднамерено убива животно, просто ни ужасява.
Мери Джейн Кларк
Отнемането на друг живот, прошепна тя, дори и виновен, никога не трябва да е лесно. Ако беше така, щяхме да бъдем малко повече от животни.
Мери Пиърсън
Обичам да използвам въображението си. Обичам да пиша за животни.
Мери Поуп Озбърн
Баща ми вярваше, че истината е като диво животно - просто го пуснете и то ще се защити.
Анди Андрюс
Произведението на художника е неговата черупка, но аз се интересувам от животното, което го е отделило от кръвта и плътта му.
Мирча Картареску
Човек е много странно животно.
Михаил Зощенко
Аскетизмът в същността си е най-противоестественото явление, и целомъдрието на някои животни е пълна измислица.
Михаил Кузмин
При животните няма граници.
Миша Дефонсека
Ако се измъкнете от политиката, религията, всичко и мислите като човек, мислете въз основа на любов към всички, в този момент имате избор: да бъдете животно или да бъдете човек. Избирам да бъда човек, със съвест и отговорност.
Мосаб Хасан Юсуф
Наистина е забележително как ние, хората, сме способни да се наслаждаваме на брачния зов на цвете, докато сме заобиколени от овъглените трупове на нашите събратя животни.
Мохсин Хамид
Психологията е научно изследване на ума и поведението на хората и животните.
Найджъл Бенсън
Там Лин казва, че зайците се отказват, когато са хванати от койоти [...]. Той казва, че са съгласни да умрат, защото са животни и не могат да разберат надеждата. Но хората са различни. Те се борят срещу смъртта, колкото и лоши да изглеждат нещата и понякога, дори когато всичко е срещу тях, те побеждават.
Нанси Фармър
Вие нямате душа, така че не можете да бъдете кръстени. Всички животни са такива. Мисля, че е несправедливо и понякога не го вярвам. В крайна сметка какво би бил раят без птици, кучета или коне? А какво ще кажете за дърветата и цветята? Те също нямат души. Това означава ли, че рая изглежда като циментов паркинг? Предполагам, че това е, което монахините наричат богословски проблем.
Нанси Фармър
Човекът е обществено животно; Адът е нашата среда.
Насим Никълъс Талеб
Опасностите от яденето на животински продукти възникват след репродуктивна възраст. Ако хората развиха сърдечно-съдови заболявания, които бяха фатални до дванадесет или тринадесетгодишна възраст, ядещите животни отдавна биха умрели. Получавате го, след като вече сте възпроизвели.
Нийл Барнард
Преминах повече от 40 години, без да се налага да използвам будилник или да ходя в офис. В този момент не мисля, че бих могъл да не пиша. Не мисля, че бих могъл да се лиша от това небе. Би било като да сложиш животно в клетка.
Ник Тошес
Мисля, че ние сме животни, които търсят модели и това, което най-много ни харесва, е история, в която всичко се съчетава, където няма останали парченца от пъзел.
Ноа Хоули
Убедил съм се в това, че човек е възникнал по закони, общи за всички животни.
Андре Ампер
Три неща са неразривно свързани: грамотност, интелигентност и творчески ум. Обичайно е да се казва, че те разграничават човек от животно. На тези, на които им е отказано, им се отказва напълно човешки живот, отрича се правото на човешко достойнство.
Андреа Дуоркин
Понякога ми хрумва, че идеята, че животните нямат представа за смъртта, е измислена, за да оправдае лекотата, с която се отнасяме към живота им.
Андрей Волос
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
20
Следваща