Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поведение" - страница 3
Мисля, че ако изучим приматите, ще забележим, че много от тези неща, които ценим в себе си, като човешкия морал, имат връзка с поведението на приматите.
Джейн Гудол
Когато едно общество се откаже от своите идеали само защото повечето хора не могат да се справят с тях, поведението наистина става много грозно.
Джудит Мартин
Жените живеят живот на непрекъснато извинение. Те са родени и израснали, за да поемат вината за поведението на другите. Ако към тях се отнасят без уважение, те си казват, че не са успели да спечелят уважение. Ако съпрузите им не ги харесват, това е така, защото те са непривлекателни.
Джърмейн Гриър
Най-добрия начин да наблюдавате поведението на рибите е да станете риба.
Жак-Ив Кусто
Наказанието и наградата произтичат от един и същ психологически модел, който схваща мотивацията като нищо повече от манипулация на поведението.
Алфи Кон
Стойността на книгата за работа с деца е обратно пропорционална на броя пъти, в които съдържа думата поведение.
Алфи Кон
Харесва ми да чета романи, защото ми дава представа за човешкото поведение.
Клеър Дейнс
За да промените навика, вземете съзнателно решение, след което действайте с новото поведение.
Максуел Малц
Начинът на чудотвореца е да разглежда цялото човешко поведение като едно две неща: или любов, или зов за любов.
Мариам Уилямсън
Съзависимите са реакционери. Прекаляват с реакцията. Те реагират недостатъчно. Но рядко действат. Те реагират на проблемите, болките, живота и поведението на другите. Те реагират на собствените си проблеми, болки и поведение.
Мелъди Бийти
...няма срам да не знаеш. Проблемът възниква, когато ирационалната мисъл и съпътстващото поведение запълват вакуума, оставен от невежеството.
Нийл Деграс Тайсън
За да се разбирате с Бога, помислете за последствията от вашето поведение.
Октавия Е. Бътлър
Според мен има голямо сходство между проблемите, породени от мистериозното поведение на атома, и тези, породени от настоящите икономически парадокси, пред които е изправен светът.
Пол Дирак
Атеизмът може да бъде в някои случаи просто вербално поведение, маскиращо лични чувства, които могат да бъдат много различни, може би дори дълбоко религиозни.
Реймънд Мууди
Този филм е направен от професионалисти. Не опитвайте сами това поведение.
Роджър Ебърт
Дори в упадък, добродетелният човек увеличава красотата на своето поведение. Горяща пръчка, макар и обърната към земята, има пламък, изтеглен нагоре.
Сакя Пандита
Ако не познаваш законите на правилното поведение, не можеш да формираш своя характер.
Свами Шивананда
Възрастта са просто цифри, а не състояние на ума или причина за някакво определено поведение.
Сесилия Ахърн
Кучето е отражение на вашата енергия, на вашето поведение. Трябва да попитате: "Какво правя?" Това е правилният въпрос.
Сизар Милан
Само престъпници и кръвопийци възнаграждават лошото поведение.
Тед Нюджънт
Нека да поговорим за това как аутизмът е подобно поведение на животните. Работата е там, че не мисля на език, а животните не мислят на език. Това е сетивно основано мислене, мислене в картини, мислене в миризми, мислене в докосвания. Това поставя тези сензорно базирани спомени в категории.
Темпъл Грандин
Когато приемате лекарство за лечение на високо кръвно налягане или диабет, имате обективен тест за измерване на кръвното налягане и количеството захар в кръвта. Това е направо напред. С аутизма търсите промени в поведението.
Темпъл Грандин
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
20
Следваща