Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поведение" - страница 2
Моралният закон ни заповядва да направим възможно най-висшето добро в един свят като краен обект на цялото ни поведение.
Пол Рикьор
Мярката на цивилизованото поведение е състраданието.
Пол Теру
Веригите на доставки не могат да понасят дори 24 часа прекъсване. Така че, ако загубите мястото си във веригата за доставки поради диво поведение, можете да загубите много. Това би било като да излеете цимент в един от вашите нефтени кладенци.
Томас Фрийдман
Стил не е нещо, което се прилага. Това е нещо, което прониква. Това е от естеството на това, в което е намерено, независимо дали стихотворението, маниерът на бог, поведението на човека. Това не е рокля.
Уолъс Стивънс
Грубо казано, рационалността е свързана с подбора на предпочитани алтернативи на поведението по отношение на някаква ценностна система, чрез която последиците от поведението могат да бъдат оценени.
Хърбърт Саймън
Противоречията са онова, което прави човешкото поведение толкова безумно и същевременно толкова завладяващо, и всичко това едновременно.
Джоан Д. Виндж
Теорията на игрите е теория за стратегическото взаимодействие. Тоест, това е теория за рационално поведение в социални ситуации, при които всеки играч трябва да избере хода си въз основа на това, което според него може да е контра ходовете на другите играчи.
Джон Харшани
Важна черта на племената се явява това, че те имат двоен морално-нравствен стандарт - един вид поведение е приет за вътрешно груповите отношение и друга за извън груповите отношения.
Едуард Уилсън
Сексуалното поведение е станало малко свързано със самото оплождане.
Едуард Уилсън
Социалните науки обикновено се занимават с групи лица, а не с отделни лица. Поведението на хората, като са свободни, е непредсказуемо.
Карол Куигли
Не може да се подчертава твърде често, че поведението на всяко животно трябва да зависи от естеството на стимула, който среща, неговите анатомични и физиологични способности и неговия предишен опит. Освен ако това не е обусловено от предишен опит, животното трябва да реагира идентично на идентични стимули, независимо дали те идват от някаква част от собственото му тяло, от друг индивид от същия пол или от индивид от противоположния пол.
Алфред Кинси
Ние сме записващите и докладващите факти, а не съдиите за поведението, което описваме.
Алфред Кинси
Ако в тази минута някой ми докаже, че Бог, в цялото негово сияние, съществува, това не би променило нито един аспект от моето поведение.
Луис Бунюел
Хората казват, че правя странни избори, но те не са странни за мен. Моята болест е, че аз съм очарован от човешкото поведение, от какво се крие под повърхността, от световете вътре в хората.
Джони Деп
Давам най-доброто от себе си, за да вляза в нюансите на човешкото поведение.
Робърт Лъдлъм
Кариерата на писател е сравнима с тази на жена с леко поведение. Пишете първо за удоволствие, по-късно за удоволствие на другите и накрая за пари.
Марсел Ашар
Всеки преживява много повече, отколкото разбира. И все пак опитът, а не разбирането, влияе върху поведението.
Маршал Маклуън
Аз съм радикал в мисълта (и принципа) и консерватор в метода (и поведението).
Ръдърфорд Хейс
Кой е ни е казал, че съществуват закони, на които трябва да се подчинява нашето поведение?
Артур Шопенхауер
Човек има два мотива за поведението си - един истински и втори, който звучи красиво.
Хенри Форд
Всички велики писатели изкореняват своите герои в истинското човешко поведение.
Бен Кингсли
Всички философи са мъдреци в своите сентенции и глупаци в своето поведение.
Бенджамин Франклин
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
20
Следваща