Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Час" - страница 18
Реших също да отделя час, за да намеря себе си: да чета книги, да общувам с хората, да се разхождам и да мисля.
Лариса Парфентиева
Това, което правя, е моят живот, но не е като да прекарвам по 18 часа на ден, седем дни в седмицата в ресторантите.
Лидия Матичио Бастианич
Ще се прибера от работа в петък вечер и ще извадя малко боб и ще ги накисна. На следващата сутрин ще ги сложа в тенджера за супа, след което просто продължа да кълца, кълца, кълца - моркови, целина и зеле - и след два-три часа имате тази прекрасна, мека супа, която изпълва цялата къща със своя аромат.
Лидия Матичио Бастианич
Кутия спагети може да отнеме седем минути, като по това време можете да приготвите сос с може би чесън, зехтин и тиквички. След това имате пълноценно хранене. Цялото нещо не трябва да отнеме повече от половин час.
Лидия Матичио Бастианич
За всеки човек настъпва час, когато истината го хваща за гърлото и завинаги овладява душата му.
Лидия Чуковска
Когато бях по-малък, имах тази приказка, че можеш да имаш осем часа сън и да бъдеш здрав, балансиран човек и все пак да постигаш целите си. Реалността е, че това не винаги е било така.
Лили Сингх
Надеждата ерозира бавно, с течение на времето, докато се събудите една вечер в три часа сутринта и осъзнаете: аз не съм предназначен за такива неща.
Лора Зигман
Това, което съм мечтал за един час, струва повече от това, което ти направи за четири.
Лоренцо де Медичи
Нараняваш я, като се гладуваш, нараняваш я с лъжите си и като се бориш с всеки, който се опитва да ти помогне. Сега Ема може да спи само няколко часа на нощ. Тя е преследвана от кошмари с чудовища, които изяждат цялото ни семейство. Ядат ни бавно, казва тя, за да усетим острите им зъби.
Лори Халсе Андерсен
Марин четеше досието на младата Агата льо Флахек повече от час, когато попадна на нещо интересно. Тя седна на стола си и завърза конската си опашка, нещо, което винаги правеше, когато беше развълнувана. След това тя се наведе напред, държейки документа в треперещите си ръце.
М. Л. Лонгуърт
Не мислите напред след години или месеци: мислите за този час, а може би и за следващия. Всичко друго е спекулация.
М. Л. Стедман
Ако някоя от [моите истории] успее да накара читателите им да се почувстват приятно неудобно, когато се разхождат по самотен път през нощта или седят над угасващ огън в малките часове, целта ми да ги напиша ще бъде постигната.
М. Р. Джеймс
Пет часа седмично енергични аеробни упражнения могат да намалят експозицията на естроген и прогестерон с около 20 на сто.
Майкъл Грегър
За жените, яденето само на две шепи ядки на седмица може да удължи живота им толкова, колкото от джогинг четири часа седмично.
Майкъл Грегър
Ходенето в умерено темпо за час на ден се счита за умерено интензивно ниво на упражнения.
Майкъл Грегър
Мъжете не са толкова сложни. Те са много прости за разбиране. Обикновено имат предвид точно това, което казват. А ние прекарваме в размишления часове наред, за да анализираме какво казват, като то е повече от очевидно.
Е. Л. Джеймс
Часовете, които прекарваме сред щастливите надежди, са много по-приятни от часовете, в които се наслаждаваме на постигнатите цели.
Оливър Голдсмит
Много обичам работата, с часове бих седял да наблюдавам хората, които работят.
Джеръм К. Джеръм
Паметникът може да бъде съвършен слънчев часовник. Даже когато вече го няма, е ясно чий час е ударил. (460)
Станислав Йежи Лец
Всички успехи в живота си отдавам на това, че винаги съм бил на място четвърт час по-рано.
Хорацио Нелсън
Гений! Тридесет и седем години съм се упражнявал по четиринайсет часа на ден, а сега те ме наричат гений!
Пабло де Сарасате
- Какво е обред? - И това е нещо отдавна забравено. - Именно то прави един ден различен от другите дни, един час различен от другите часове.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
20
Следваща