Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Час" - страница 16
Ако интервюирам някого за час, търся четири невероятни минути.
Джон Ронсън
Всеки получава същите часове на ден; Въпросът е как ще ги използва.
Джон Хувър
Когато човек пътува до работа за повече от час в едната посока, той трябва да спечели с 40% повече пари, за да изпита същото удоволствие от живота като човек, който прекарва малко време на път.
Джона Лерър
Решавам да живея с всички сили, докато съм жив. Решавам никога да не губя нито един момент от времето и да подобря използването на времето по възможно най-печелившия начин. Решавам никога да не правя нищо, което не бих направил, ако беше последният час от живота ми.
Джонатан Едуардс
След повече от 700 часа изучаване на тази тема и задълбочено проучване на нейната основа, аз стигнах до заключението, че възкресението на Исус Христос е една от най-злите, порочни, безсърдечни измами, които някога са били в съзнанието на хората, или най-фантастичният факт в историята.
Джош Макдауел
Няма нищо по-ценно от два часа в шезлонг; мечтата е живот и в съня има повече истина, отколкото в действителност. В съня се чувствате, че сте у дома, наистина у дома. Ако има душа, значи тя е там.
Доминик Бона
Една минута тя беше точно тази жена, с която работих, следващата, тя беше тази жена, която не можех и час, без да видя.
Доминик Ийстуик
Първият пролетен ден някога е бил моментът за отвеждането на младите девици на нивите, там в далеч, за да се даде пример в плодородието, за да следва природата. Сега просто поставяме часовниците с час напред и сменяме маслото в картера.
Е. Б. Уайт
Както казва класикът, по-добре пет часа на студ да чакаш влакът, отколкото да чакайте пет минути за едно питие.
Александър Чудаков
Разхождайки се понякога в една напълно пуста равнина, където няма къщи, нито дървета, които да ме водят, понякога съм бил принуден да стоя неподвижен в продължение на часове заедно, чакайки, докато дойде дъждът, преди да продължа пътуването си.
Едуин А. Абът
Измерих успеха си по това колко клиенти имах и колко платими часове имах.
Ейми Тан
Като студентка, а по-късно и като писателка, ми беше трудно да поддържам чистата, почти еротична любов към четенето, която имах като дете - знаете, където се качвате в леглото и четете с часове и часове, както и самата книга е този зареден магически обект. По-късно, когато писането стане ваша работа, това е свързано с егото и всякакви притеснения и не винаги е лесно да се стигне до това състояние на чисто бягство.
Елиф Батуман
В много отношения да си писател е лоша работа - изтощителна, емоционално натоварваща, ужасни часове, без грижи за здравето - така че ако не ставаше дума за любов, какъв би бил смисълът?
Елиф Батуман
Има хора, които, знаейки, че ще бъдат обесени в десет часа, в осем могат спокойно да играят шах.
Ерик Аксел Карлфелт
Вкарваме пръсти в ушите си, за да спрем стона му; но не беше добро; викът проряза като тренировка в главите ни, влачейки минути в часове, часове в години. Между тези викове изсъхнахме и остаряхме.
Ернст Толер
Любопитно е, тъй като животът ми в бъдеще се стеснява, сегашното ми време се ускорява и увеличава и понякога ме оставя. Дните ми днес трябва да са седемдесет и два часа, но съм наясно, че това няма да ми помогне да ги преживея по-добре. Това, което знам е, че все по-малко мисля за бъдещето. Той стана по-малко присъстващ и оставя повече място за днес.
Жак Саломе
Никога не ни се отдава да бъдем така щастливи, както в часовете, когато работата не ни оставя нито за минута свободни.
Жан Фабър
И двамата не сме спали толкова часове, толкова много, че всички ориентири във времето и пространството изчезнаха в липсата на сън, емоционалното объркване и дисбаланса на чувствата.
Жан-Филип Тусен
В края на деня ще отида на час по йога. Казвах, че моята работа е моята йога, защото тя разтяга всичко, разширява и предизвиква всичко, което знаете и разбирате и което сте.
Илейн Пейджълс
...не се страхувайте от гнева на небето - бойте се от часа, когато родителският му плам е изчерпан и той ще мълчи вечно. Тишината на огромното небе е мястото, където е истинското проклятие!
Иля Бояшов
.. Забравяте палача, сър - палача, който моли убиеца за прошка. В онзи мистериозен час, когато дългът се изплаща, палачът се слива с убиеца в едно същество, убиецът сякаш е погълнат от палача.
Йодьон фон Хорват
Той беше вдигнал ръка в час, декларация за съществуване, твърдение, че знае нещо. И това му беше забранено. Те биха могли да посочат редица причини, поради които трябва да го измъчват; той беше твърде дебел, твърде грозен, твърде отвратителен. Но истинският проблем беше просто, че той съществуваше и всяко напомняне за неговото съществуване беше престъпление.
Йон Айвиде Линдквист
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
20
Следваща