Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Час" - страница 12
Пишете три страници в продължение на шест часа и нямате чувството, че сте стигнали до никъде, но ако сте направили красива метафора или прекрасно изречение или най-накрая сте стигнали до някакъв момент, който сте искали, това си заслужава. След това можете да затворите компютъра си и да получите малко облекчение.
Андрю Шон Гриър
Събуждам се в 10. Пия кафе и след това прекарвам половин час на компютъра, където чета вестници и прогресивни блогове. Трябва да се откъсна, или ще прекарам цял ден в четене.
Андрю Шон Гриър
Когато сляза от сцената, просто млъквам. Опитвам се, доколкото мога, изобщо да не използвам гласа си. Знаете, че обичам да говоря, но се опитвам, когато сляза от сцената, да имам минимално количество вокално взаимодействие, защото ми трябват поне добри 10 часа, за да се възстановя от моята форма на екстремно пеене.
Роб Халфорд
- Ах, - каза тя, - да дойдеш е лесно и отнема часове; да си отидеш е различно - и може да отнеме векове.
Робърт У. Чеймбърс
По-трудно е да се говори за това, но това, което наистина, наистина, наистина искам за Коледа е точно това: искам да бъда отново на 5 години за час. Искам много да се смея и много да плача. Искам да бъда взет или люлян да спя в нечии ръце и да бъда пренесен, за да бъда само още веднъж. Знам какво наистина искам за Коледа: искам детството си обратно. Хората, които имат добри мисли, дават добри подаръци.
Робърт Фулам
Помислете какъв по-добър свят би бил, ако всички ние - целият свят - хапвахме бисквитки и мляко около три часа всеки следобед и след това лягахме с нашите завивки за дрямка. Или ако всички правителства имаха като основна политика винаги да връщат нещата там, където са ги намерили, и да почистват собствената си бъркотия. И все още е вярно, независимо на колко години сте - когато излезете на бял свят, най-добре е да се държите за ръце и да сте заедно.
Робърт Фулам
Често казвам, че не се тревожа за смисъла на живота - не мога да се справя с толкова големи неща. Това, което ме вълнува, е смисълът на живота - ден след ден, час след час, докато правя каквото и да правя. Това, което има значение, не е какво правя, а как мисля за себе си, докато го правя.
Робърт Фулам
Дори часовникът ви да е пълен с диаманти, часът пак е 60 минути.
Робърт Фулам
Момченцето кимна към божура и божурът сякаш кимна в отговор. Момченцето беше спретнато, чисто и хубаво. Божурът беше нечист, разчорлен, както божурите трябва да бъдат, и на върха на красотата си. (...) Всеки час е изпълнен с такива моменти, големи със значение за някого.
Робъртсън Дейвис
Писателите често са сами, когато работят. Часовете минават в тишина като един дълъг миг; светлината избледнява, когато денят се връща към идващата нощ.
Саймън ван Буй
Въпреки това Джери никога не се вбесяваше от приказките им. Много внимателно им обясняваше, че всъщност е богат, защото е свободен, защото не е роб на заплатата си и не се блъска по осем часа на ден в някаква безсмислена канцелария.
Сам Савидж
Ако спите само шест часа на нощ в продължение на седмица подред, ще се почувствате на този осми ден, сякаш изобщо не сте спали. Седем и половина до осем часа остават сладкото място.
Санджай Гупта
Антъни Тролъп вярваше, че е ненужно - и непрепоръчително - да се пише повече от три часа на ден. Той се превърна в един от най-великите и плодотворни писатели в историята, докато работеше на пълен работен ден в британските пощи. Ставаше в пет и половина, подсилваше се с кафе и прекарваше половин час в четене на работата от предишния ден, за да може да говори с правилния глас. След това пишеше два часа и половина, следейки времето с часовник, поставен на масата. Той се принуждаваше да изготвя една страница от 250 думи на всеки четвърт час.
Рой Баумайстър, Джон Тиърни
Какво ненадеждно нещо е времето - когато искам да лети, часовете залепват за мен като лепило. И какво променливо нещо също. Времето е канап, който свързва живота ни в пакети от години и месеци. Или ластик, опънат според нашите желания. Времето може да бъде красивата панделка в косите на малко момиче. Или бръчките на лицето ви, които крадат младежкия ви цвят и косата ви. .... Но в крайна сметка времето е примка около врата, задушаваща бавно.
Рохинтън Мистри
Съвременните момичета са като рицари от средните векове: за да си свалят бронята, им е нужен час.
Сергей Минаев
Всички казват, че часовете, прекарани пред огледалото, са просто тщеславие. А аз считам, че самопознанието е решаващият елемент в постижението на актьора в неговият персонаж.
Сидни Лумет
Смъртта е огромна мистерия, но има две неща, които можем да разкрием за нея: Абсолютно сигурно е, че ще умрем, и не е сигурно кога или как ще умрем. Следователно единствената гаранция, която имаме, е тази несигурност относно часа на нашата смърт, за която се хващаме като извинение да отложим директното изправяне пред смъртта. Ние сме като деца, които покриват очите си в игра на криеница и си мислят, че никой не ги вижда.
Согиал Ринпоче
Ние сме пътешественици във времето, движещи се със скорост от точно 60 минути на час.
Спайдър Робинсън
Така че сме изправени пред последните си часове... и всичко, което някога беше сигурно, стана несигурно. С изключение на поражението. Това, както винаги, е краят на всички наши истории.
Тад Уилямс
Както знаете, получавам много злоупотреби в Туитър. И докато съм в чужбина на тренировъчен лагер, тренирам три пъти на ден, често по два часа, и нямам време да отговарям на всички хора, които задават въпроси.
Тайсън Фюри
Много хора смятат, че след като съм пиян в историите си, трябва да съм пиян 24 часа в денонощието. Що за глупава логика е това? Би било все едно да видите Майкъл Джордан в ресторант и да си помислите: "Защо не си в баскетболният си екип?" Оставям много повече, отколкото влагам.
Такър Макс
В първите дни тук през цялото време си мислех: Как мога да избягам? Какво прави семейството ми в момента? Моке тревожи ли се за нас? Търсят ли ни? Колко още ще трябва да работим, преди да изплатим дълга си и шефовете да ни пуснат да се приберем? Въпросите кипяха в мен, извивайки се в нови форми отново и отново като наранена змия. Скоро научих цената на мисленето. Това ме забави и не направих квота. Сега смятам, вместо да мисля, и мога да преживея повечето си будни часове в замаяност. Така е по-добре.
Тара Съливан
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
20
Следваща