Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Богатство" - страница 6
Не е важно, богат ли съм или не, аз съм щастлив, понеже се наслаждава на това, което правя. И това в крайна сметка е главното богатство.
Сергей Брин
Избор зависи от богатството; това са думите на тори.
Тони Блеър
...богатството на човек се измерва с числото вещи, от които лесно можеш да се откажеш.
Хенри Дейвид Торо
По-лесно е да изземете богатство, отколкото да го произвеждате, и докато държавата превземе богатството въпрос на легализирана привилегия, толкова дълго ще продължи спорът за тази привилегия.
Албърт Джей Нок
През тази есен на 1919 г., в която пиша, ние сме в мъртвия сезон на нашето богатство.
Джон Мейнард Кейнс
Дълго време аз бях беден, така че сега изпитвам чувство за вина от собственото ми богатство, което дойде при мен заедно с успеха. Много ми е трудно да се примиря с мисълта, че във времето, когато аз строя едно от най-добрите казина в света, много деца умират от глас.
Джордж Клуни
Ние губим младоста си за придобиване на богатство, а богатството за покупка на младост.
Дъглас Копланд
В недалеко бъдеще ще настъпи прелом, който крайно ме безпокои и ме заставлява да треперя за съдбата на моята страна... Преходът към власт на корпорациите неизбежно повлича със себе си продажности и разложение във висшите органи на страната, и капиталът се стреми да утвърди своето владичество, играе с най-тъмните инстинкти на масата, след това всички национални богатства се съсредоточават в ръцете на не много избрани, - а тогава настъпва и края на републиката. (казано малко преди смъртта на Линкълн)
Ейбрахам Линкълн
За да се създаде богатството на една страна, твърде много трябва да бъде превърнато в руини.
Адам Смит
Изграждането на път може да създаде временни работни места, но наистина ли създава богатство, ако не съкрати също време за пътуване или по друг начин направи обществото по-добро?
Майрън Сколс
Никога не бих искала да имам богатство, да бъда заобиколена от ласкатели и измамници, никога да не мога да разпознавам фалшиви приятели от истински, да бъда обичана заради това, което имам, а не заради това, което съм.
Мария Корели
"Никой не отива в затвора." Това е мантрата на ерата на финансовата криза, която видя почти всяка голяма банка и финансова компания на Уолстрийт въвлечена в неприлични криминални скандали, които обедняха милиони и колективно унищожиха стотици милиарди, всъщност трилиони долари от световното богатство - и никой не влезе в затвора.
Мат Таиби
Погрешната икономическа вяра в недостига води директно до погрешната теологична вяра, че Бог не иска да сме богати. В края на краищата, в свят на оскъдни физически ресурси, човек може да постигне лично богатство само като вземе богатство от друг - нещо, което един наистина добронамерен, любящ Бог никога не би позволил.
Пол Зейн Пилзър
Чувствам, че целенасоченото преследване на богатство доведе средната класа до криза.
Рана Дасгупта
Целта на всички човешки усилия се заключава в достигането на щастие. Обаче щастието не може да бъде достигнато, не могат да го използват, и притежанието му няма да се достигне до тогава, докато всички хора не се наслаждават на доброто здраве и не придобият истинското знание и богатство.
Робърт Оуен
Ключовото нещо за богатството в капиталистическата икономика е, че то се възпроизвежда и обикновено печели положителна нетна доходност.
Робърт Солоу
Богатството не може да създаде живот, а Любовта.
Робърт Херик
В капиталистическото общество винаги има неравенства между класата и богатството. Хората, които наследяват пари и имущество, винаги ще смятат себе си за по-добри от тези, които трябва да работят за това.
Сали Уентуърт
Един ден посетих един човек, който е направил богатство като брокер. Той седеше в офиса си с компютъра си. Наемам хора от тук и сключвам сделки от тази стая, каза ми той. След това ме заведе в търговската зала. Никой не говореше с никой друг, мястото беше тихо като гробница, всички седяха там и гледаха своите терминали - страхотна дума, терминал. Казвам ви, това ме плаши.
Стъдс Търкъл
Хората са пазителите на световното богатство; ако искаш да ти дадат малко, трябва да си мил с хората!
Стюарт Уайлд
Ние сме погребани от потока информация, който бъркаме с реални знания. Количеството се приема за изобилие, а богатството за щастие.
Том Уейтс
Има някои хора, които имат качеството на богатство и радост в себе си и го предават на всичко, до което се докоснат. Това е преди всичко физическо качество; тогава това е качество на духа.
Том Улф
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
21
Следваща