Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Победа" - страница 15
Растежът е процес на експериментиране, поредица от опити, грешки и случайни победи. Неуспешните експерименти са също толкова част от процеса, колкото и експериментите, които работят.
Чери Картър-Скот
Рицарите на Го, ловки и стремителни, поставят капани един за друг и победата се осигурява от дръзка смелост и въображение.
Шан Са
Непокорните същества са толкова неограничени, колкото пространството Те не могат да бъдат победени, но ако преодолея само мислите за гняв, това ще бъде еквивалентно на победата над всички врагове. Къде бих могъл да намеря достатъчно кожа, с която да покрия повърхността на земята? Но (носенето) на кожа само върху подметките на обувките ми е еквивалентно на това да покрия земята с нея. По същия начин не е възможно за мен да сдържа външния ход на нещата; Но трябва ли да обуздая този мой ум Каква би била нуждата да обуздая всичко останало?
Шантидева
Победата над себе си. Никоя друга победа не дава такава вътрешна сила. И никоя друга победа не идва с такава трудност.
Шарлоте Линк
Вместо да играя за победа, аз играех да не губя. Това ми напомня за историята, която веднъж чух за двама приятели, преследвани от мечка, когато единият се обърна към другия и каза: "Току-що разбрах, че не е нужно да изпреварвам мечката; трябва само да изпреваря теб."
Шон Кови
Това, което правим сега с победата, и аз съм съгласна с вас, ако вие го осъдите, а аз осъждам с цялото си сърце тривиалната глупост, да се стремим към мъж, който прави научен пробив, и всичко, което ние като жени - организирани жени - правим е да се тревожи за ризата му?
Аян Хирси Али
Ако не можеш да победиш честно, просто победи!
Юлисис Грант
- Победата над врага не означава да го убиете. Основното нещо е да не го оставите да ни убие, това е целият трик - каза той на брат си.
Бен Елтън
Няма по-трудна задача от спечелването на избори, а не да докаже на всички и всички, че сте недостоен за победа.
Адлай Стивънсън II
Любовта е победата на въображението над интелекта.
Бернар Вербер
И на какво повече човек може да се надява, освен да победи смъртта?
Брент Уийкс
Докато сте привързани към мислите си, не можете да спечелите желанията и отвращенията. С пробуждането на духовната енергия вие осъзнавате, че сте много по-големи от мислите си и можете да спечелите победа над вашите желания и нежелания.
Бхануматхи Нарасимхан
За детето находките са това което за възрастните са победите.
Валтер Бенямин
Основната крепост на нашата държава е човекът. Убедително доказателство за това е твърдостта и непреодолимата вяра на нашите войници в победата, дори когато изглеждаше, че не могат да дишат и смъртта ги преследва на всяка крачка.
Василий Чуйков
...съветникът трябва да остави настрани, всички лаври на победа или успех да се обръщат публично към своя генерал, а в случай на неуспех - да открият причините, оправдаващи действията на командира и войските, и дори да поздравят за победата.
Василий Чуйков
Това е проблемът с Къщата на Истинското сърце. Не вярва в предпазливостта, когато става въпрос за победа над злото.
Вивиан Френч
Най-позорната победа на властта е победата над своя народ.
Виктор Зубков
В спора с етиката победи естетиката.
Андрей Таманцев
Много лесно е да победи, ако жертвата се е отчаяла.
Върнър Виндж
В упоението на победата се забравят грешки и възникват крайности.
Гилбърт Кийт Честъртън
Животът не е състезание за победа, това е училище за нашето висше образование.
Гай Финли
Ние побеждаваме себе си, като се учим на търпение, тъй като то ни дава копнежа ни за победа само в предаването на себе си.
Гай Финли
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
21
Следваща