Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Господ" - страница 4
Не забравяйте, че "Отче нас" започва с искане на насъщен хляб. Трудно е да се хвали Господа и да обичаш ближния на празен стомах.
Удроу Уилсън
Ние твърде често препоръчваме хората на милостта на Господа и твърде рядко самите ние появяваме милосърдие.
Джордж Елиът
Аз съм вярващ човек, но даже господ не може да оцени моята игра по-добре, от мен самият.
Златан Ибрахимович
Всички казват "О, Господи! Ти така приличаш на Натали Портман!" Но това е прекрасно! Ако обаче ме сравняват с Арнолд Шварценегер, това би бил повод за безпокойство.
Кийра Найтли
Нареждам господа сенаторите да държат речи, не с написани, а със свои думи, за да се види глупостта на всеки.
Петър I
Страх от Господа е начало на мъдростта.
Соломон
Научих, че при всяко обстоятелство, което ми се изправи, мога да избера да отговоря по един от двата начина: мога да хленча или да се покланям! И не мога да се поклоня, без да благодаря. Просто не е възможно. Когато избираме пътя на поклонение и благодарност, особено в разгара на трудни обстоятелства, има аромат, сияние, което излиза от живота ни, за да благославя Господ и другите.
Нанси Лий Демос
Истинската радост не е липсата на болка, а освещаващото, поддържащо присъствие на Господ Исус всред болката.
Нанси Лий Демос
Бог мрази, когато предизвикваме раздори, нелоялност или раздори сред Неговия народ. Може да се случи в църквата, но не бъдете част от нея. не го правете. Молете се, помолете Господ да ви направи миротворец и помолете Господ да ви покаже как можете да служите на подкрепа и насърчение на духовните водачи на вашата църква.
Нанси Лий Демос
Поканих ви, господа, за да ви информирам за най-неприятната новина: при нас идва ревизор.
Николай Гогол
В края на себе си беше най-доброто място да откриеш Господ по време на работа.
Робин Лий Хатчер
Напомня ми за една стара суфи история за добър човек, на когото Бог изпълнил едно желание. Главният каза, че би искал да прави добро, без да знае за това. Господ изпълни желанието му. И тогава Бог реши, че това е толкова добра идея, че ще изпълни това желание на всички човешки същества. И така е до днес.
Робърт Фулам
Страхът от Господа има тенденция да отнеме всички други страхове... Това е тайната на християнската смелост и дързост.
Синклер Фъргюсън
Имаме нужда от вяра и ума на Господ Исус, за да разпознаем нещо с трайна стойност дори в най-обикновените си задачи.
Филип Янси
Много хора гледат на Господ Бог като на слуга, който трябва да направи за тях всичката мръсна работа.
Франсоа Мориак
Когато Добрият Господ започва да се съмнява в света, той си спомня, че е създал Прованс.
Фредерик Мистрал
Учтивостта и етикетът, господа, са важни.
Хал Дънкан
Господ обича всички, но от никой от нас не е във възторг.
Айзък Азимов
Господи, спаси ни от религията.
Дейвид Айк
Наследството ми няма значение. Не е важно да ме запомнят. Важно е, когато застана пред Господа, той да каже: "Браво, добър и верен слуга." Искам да завърша силно.
Джеймз Добсън
Ясно е, че ако Господ не реши да ни се обясни, което често не прави, Неговата мотивация и цели са извън обсега на смъртния човек. Това на практика означава, че много от нашите въпроси - особено тези, които започват с думата "защо" - засега ще трябва да останат без отговор.
Джеймз Добсън
Въпреки усилията ми, не съм съвсем съвършен. Нека просто кажем, че съм като едно от онези одеяла на Хопи, където оставят мъничък недостатък, за да не оскърбяват Господ.
Джен Ланкастър
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
21
Следваща