Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Господ" - страница 2
Чудо имаме, когато Господ чупи собствените си рекорди.
Жан Жироду
Полежахме по гръб, загледани в тавана, и се чудехме защо Господ е сътворил света толкова тъжен.
Джак Керуак
Дали вярвам в Бога? Един Господ знае. (442)
Станислав Йежи Лец
Господи, аз съм толкова благодарна, че съм все още обичана.
Вивиан Лий
Бомбардирайте го тежко, господа; и нека видим кой ще бомбардира най-дълго.
Артър Уелсли Уелингтън
Животът на сърцето е любовта, неговата смърт е злобата и враждата с ближния. Господ заради това ни държи на земята, така че любовта към Бога и ближния изцяло да проникне в сърцата ни. Това очаква от всеки. Това е целта на съществуването на света.
Йоан Кронщадски
Кой може да начертае различните сили, действащи в една душа? Човекът е голяма дълбочина, Господи. Космите на главата му са много по-лесни за преброяване, отколкото чувствата му, движенията на сърцето му.
Августин
За щастие, господа журналисти, аз чета вашите вестници, за да знам, какво съм казал.
Шарл дьо Гол
О, аз съм божи човек, и преди да изляза на пистата се моля на господа. Моля, за това той да ми даде шанс да демонстрирам най-доброто, на което съм свободен.
Юсейн Болт
Господ не дава обещания, които не изпълнява. Ти имаш велики мечти, момче, но за да мечтаеш, не бива да се събуждаш.
Боб Дилън
Едната част от мен постоянно се притеснява, че съм обикновен губещ, докато другата счита себе си за Господ Бог.
Джон Ленън
Най-после преди два дни успях – не поради тежките си усилия, а с благодатта на Господа. Като внезапна светкавица загадката беше решена. Не мога да кажа каква беше проводящата нишка, която свърза това, което знаех преди, с това, което направи възможен моя успех.
Карл Фридрих Гаус
Господ чува молбите на хората, които искат да забравят омразата, но е глух за тези, които искат да избягат от любовта.
Паулу Коелю
Господи, ако нашата цивилизация може да изтрезнее дори за два дни, тя би умряла на третия от угризение на съвестта...
Малкълм Лоури
Откривам, че моят Господ Исус идва не точно по начина, по който аз Го чакам. Той има собствен маниер. О, колко високо са Неговите пътища над моите пътища.
Самюел Ръдърфорд
Моето желание е моят Господ да ми даде по-широки и по-дълбоки мисли, да се нахраня с удивление на Неговата любов.
Самюел Ръдърфорд
Имах само една радост, зеницата на окото на моето удоволствие, да проповядвам Христос, моя Господ.
Самюел Ръдърфорд
Ваше задължение е да се отнасяте към всеки с любов като проявление на Господ.
Свами Шивананда
Най-добрите хора в моя живот винаги са се оказвали тези, които при първа среща си мислиш: "Господи, какъв е този луд?!"
Арета Франклин
Тъй като ние непрекъснато растем в Господ, проповедниците и миряните трябва да бъдат отворени за Господната корекция.
Бени Хин
Никой не е самотен агент. Всички имаме различни видове водачи, които ни помагат. Най-важното е, че в сърцето на всеки има форма на Бог и когато поставите физическото тяло в покой, вие установявате по-близък контакт с Господа в сърцето и с висшия си Аз.
Бхакти Тиртха Свами
Важно е да се фокусираме повече върху това, от което се нуждаем, отколкото върху това, което искаме, защото много от това, което искаме, ненужно усложнява живота ни. Отговорът е да се приближим до Божествеността в настроението на. "Да бъде Твоята воля. Използвай ме за Твоите цели." Дори по-високо от това чувство е да поискаме Бог да премахне нашата свободна воля, така че дори да не можем да я упражняваме. Тогава ние сме напълно на разположение за служба на Господ.
Бхакти Тиртха Свами
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
21
Следваща