Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Господ" - страница 10
Няма по-голяма трагедия от смъртта на дете. Моля се на Господ той да облекчи болката и страданието на царя.
Джийн Калогридис
Когато се смятаме за напълно безпомощни и безполезни, ние сме твърде готови да се страхуваме, че Господ ще ни отхвърли; като има предвид, че в действителност такава бедност на духа е най-добрият белег, който можем да имаме, за да се интересуваме от Неговите обещания и грижи.
Джон Нютън
Господ е мил. Той е добър към всички, които се укриват под неговите крила.
Джон Пайпър
Радвайте се на Господ и приемайте с желание от Неговата ръка всичко, което той замисля за моята святост - както болезнено, така и приятно.
Джон Пайпър
Мъж, който обича жена си, ще хареса нейните писма и нейните снимки, защото те му говорят за нея. Така че, ако обичаме Господ Исус, ще обичаме Библията, защото тя ни говори за него.
Джон Стот
Господи, къде са те уравновесените, щастливи жени? В последно време попадат едни неврастенички: кажеш им необмислена дума и те са в сълзи.
Джонатан Тропър
Ползата от това, че сте грубо копеле, е да поискате милост към душата си и да летите към Господ.
Джордж Макдоналд Фрейзър
Господи, най-голямата ми слабост е, че имам добра душа.
Джордж Хигинс
Сърцето и умът ми са създадени да работят в хармония заедно. Никога индивидът не е бил призован интелектуално да се самоубие, доверявайки се на Христос като Спасител и Господ.
Джош Макдауел
Болестите са ни изпратени от Бог и ние трябва да ги приемем с търпение и дори благодарност, защото това е същото, сякаш самият Господ ни е говорил чрез устата на микроби - също Божии създания, за да ни научи на урок в смирение.
Едуардо Мендоса
Започвате да се възмущавате от половинката си и други хора, защото те не са излекували нараняванията ви или са ви утешили. Отървете се от нагласата на жертвата! Осъзнайте, че единственото истинско изцеление и утеха, които ще получите, е да погледнете към Господ и да Му се доверите в своята ситуация, колкото и болезнена да е тя.
Емерсън Егерих
Бог е живот. Разбирам това и го изразявам. Бог е съвършената Истина. Разбирам това и го изразявам. Господ е любов. Разбирам това и го изразявам. Излъчвам мисли за любов и мир и изцеление към цялата вселена. Ако някой някога ме е наранил или ми е причинил някаква вреда, сега напълно и свободно прощавам на този човек и това нещо се прави завинаги. Отивам на свобода.
Емет Фокс
Характеристиките, отразени от огледалото, издават, че той е лишен от всяка възможност за второ или свръх тяло-от политиката на надутото тяло на царя, от богоподобността на избрания от Господа заместник, от глупостите на глупак и дори от най-човешките скърби, живеещи във вътрешния човек. Раздробеното огледало означава или е разбиващата част на всяка възможна двойственост. Всички тези аспекти се свеждат до едно: до баналното лице и незначителната физика на нещастния човек, физика, която сега е лишена от всякаква метафизика. Това е едновременно по-малко и повече от Смъртта. Това е смъртта на Ричард и издигането на ново естествено тяло.
Ернст Канторовиц
Не бих посмял да кажа, че Господ беше на едно ниво с нас, че беше наш партньор и още повече, че не бих казал, че той беше наш клиент в римския смисъл на думата, човек, който се радва на нашата подкрепа. Не. Разбира се, че не. Но той беше в наш дълг.
Жан д'Ормесон
Днес не усещам лудия ритъм на живот, защото съм свикнал със спокойния поток в мен самият, където обичам да яздя коне с удоволствие. И искам да запазя усещането за спокойствие. В други дни си казваш: "Господи, колко съм щастлив!" И тогава идва следващият ден - и нещо ново и по-добро в него. Мисля, че животът е ансамбъл от много надежди.
Жан Рошфор
Не отнемайте живота си, Господи, вижте: насред пепелта вече цъфти орхидея.
Ален Боске
Боже господи. Колко е гадно да живееш в епоха, когато дори мечтите ти трябва да бъдат пост-постмодернистични-съзнателни отколкото ти самият.
Али Смит
Господи, колко малко са книгите на света, които можеш да препрочетеш.
Жорис-Карл Юисманс
Крайната цел и причината на всяка музика трябва да бъде само прослава на Господа и укрепване на духа. Ако това не се вземе под внимание, се получава не музика, а дяволски вопли и монотонно хленчене.
Йохан Себастиан Бах
Да бъдеш в мир с Господ Бог и хората - това краси човека.
Йохана Спири
Хората казват понякога, Господи, че беше смело от твоя страна да напишеш това и това миналата седмица. - Смел? Какво означават "смел?" Правилно е! Как можа да не го напишеш?
Карл Хайасън
Господ да те благослови и пази. Господ да направи лицето Си да сияе върху вас и да бъде милостив към вас. Господ да издигне лицето Си към теб... и да ти даде мир.
Кристи Уилсън Бийм
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
21
Следваща