Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Господ"
Жената е най-могъщото същество в света – и от нея зависи да насочи мъжа натам, накъдето иска да го поведе Господ Бог.
Хенрик Ибсен
Ти си ни създал за Себе Си, Господи, и сърцето ни е неспокойно, докато не намери своя покой в Теб.
Августин
Господ не играе на зарове.
Алберт Айнщайн
Нека Господ спаси страната, защото е очевидно, че хората няма да го направят.
Милърд Филмор
Тайната на успеха ми е, че в най-ранна възраст открих, че не съм Господ.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Основното зло на света възникна от факта, че добрият Господ не е създал достатъчно пари.
Хайнрих Хайне
Господ имаше прекрасното предимство, че можеше да работи сам.
Кофи Анан
Надявам се, когато един ден, в края на живота си, застана пред Господа, да не ми е останал вече никакъв неупотребен талант и да мога да кажа: "Използвах всичко, което Ти ми даде."
Ерма Бомбек
Господа, когато врагът се впусне да греши, не бива да го прекъсваме твърде скоро.
Хорацио Нелсън
Бизнесът е в основата на всяко нещо в нашия национален живот, включително и на духовния ни живот. Свидетели сме, че дори и в Господната молитва, първото обръщение е за насъщния хляб. Никой не може да се покланя на Господ или да обича съседа си на празен стомах.
Удроу Уилсън
Престани да казваш на Господ какво да прави.
Нилс Бор
Не се чувствам длъжен да вярвам, че Господ, който ни е надарил с с чувства и разум, е възнамерявал да забравим за тях.
Галилео Галилей
По-добре се погрижи за мен, Господи, ако ли не ще ме получиш в ръцете си" - "You better take care of me Lord, if you don't you're gonna have me on your hands.
Хънтър Томпсън
Господи, как ненавиждам тези, които не ме обичат.
Михаил Жванецки
Господ не само играе на зарове, но и понякога ги хвърля, там където не можем да ги видим.
Стивън Хокинг
Правата нямат пол, истината няма цвят; Господ - баща на всички нас, и ние всички - братя.
Фредерик Дъглас
Аз вярвам в Господ, но не като едно нещо, не като възрастният човек в небето. Аз вярвам, че това, което хората наричат Господ е нещо във всички нас. Вярвам, че това, което Христос, Мохамед и Буда са казали е нещо правилно. Просто преводите са грешни.
Джон Ленън
Що се отнася до Страшният съд, мисля, че Господ Бог не ще може да съди грешниците, защото той ги познава много добре.
Карел Чапек
Господ ни съди по нашите мисли и дела, а не по това, какво казват другите за нас.
Ан Бронте
Аз не съм Господ, така че понякога правя грешки.
Борис Бекер
Кълна се в Господ, все още не мога да разбера защо демокрацията означава всички освен мен.
Лангстън Хюз
Жената е втората грешка на Господ.
Фридрих Ницше
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
21
Следваща