Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глас" - страница 8
Всъщност не е много трудно да се пренастрои между романите за възрастни и тези за по-младите читатели. Гласовете на повествованието са много сходни, умното отношение, екологичните битки. Децата обичат книги, които са непочтителни и предизвикват авторитета, когато властта е произволна, алчна или глупава. Те също обичат, когато се подиграваш на възрастните, а аз прекарах целия си живот като писател в това.
Карл Хайасън
Гласът на морето е съблазнителен, никога не спира, шепнещ, настойчив, мърморещ, приканващ душата да се скита в бездната на самотата.
Кейт Шопен
Бог говори на човек с шепот на любов, ако не го чуе, с гласът на съвестта, ако не го чуе - през устата на страданието.
Клайв Стейпълс Луис
Предпочитам да слушам дрезгав и грубо звучащ глас, ако той е пълен с емоции, а не технически безупречен, но безжизнен.
Алън Уайлдър
Нека се вслушаме в гласовете на нашите предци... В задимената каюта роптаят душите, които ни пожелават добро.
Леополд Сенгор
Предпочитаният ми стил е да пиша от първо лице, така че винаги трябва да си играя наоколо с възможни гласове на разказвач, докато намеря нещо, което работи.
Лори Греъм
Къде са сега воините от света на духа? Къде са тези, които издигат глас за истина, които ни водят към доброта, красота, сила и здраве? Къде са тези, които изричат сърдечни думи, които ще ни отведат от пустинята? Домовете ни са изчезнали и нацията е унищожена, но ние нямаме Йеремия, който да извика последната си тъжна песен на света и на потомството.
Лу Сюн
Отне ми доста време, за да развия глас и сега, когато го имам, няма да мълча.
Мадлин Олбрайт
Не чети на глас между редовете.
Веслав Брудзински
Чувам само собствения си глас. Когато започнете да чувате и други гласове, тогава е време да се безпокоите.
Мат Дилън
Както се казва, каквото на моя глас не му достига в качество, се компенсира в сила.
Хеда Хопър
И все пак ми е мъчно за нямото кино. Така хубаво беше да видиш как жената си отваря устата, а глас не се чува!
Чарли Чаплин
Музиката е съвършеният глас на сътворението – ехо от невидимия свят.
Джузепе Мацини
Господ много обича каещия се грешник и милостиво го притиска към своите гърди: "Къде беше ти, чедо мое? Отдавна те чакам!” Господ зове всички с гласа на Евангелието и гласа Му се чува по цялата вселена: "Елате при мен, овчици Мои. Аз съм ви създал и ви обичам. Моята любов към вас Ме доведе на земята и всичко изтърпях заради вашето спасение, и искам да познаете Моята любов и да кажете, подобно на апостола на планината Тавор: Господи, добре ни е с теб.
Силуан Атонски
В трансилванската циганска версия Бог страда от самота. Той признава на глас, че не знае как да създаде света, дори не знае защо.
Мирча Елиаде
Хора от Ню Йорк се обаждаха, за да видят дали все още съм жив. Когато отговарям на телефона, можете да чуете разочарованието в техния глас.
Морис Сендак
Да обичаш картина означава да чувстваш, че това присъствие е... не предмет, а глас.
Андре Малро
Насилието в семейството е мълчалив убиец. Единственият начин да го спрете е открито да го заявите открито и да дадете вашият глас да бъде чут.
Пинк
Ако човек винаги слушаше гласът на разума, с него никога не би станало нищо интересно.
Робърт Шекли
... в човешките дела най-силно от всичко звучи звънкият глас на златото...
Святослав Логинов
Демокрацията не е гласуване, а преброяване на гласове.
Том Стопард
В една демокрация, ако не получите гласовете, нищо друго не е възможно, независимо колко прекрасни са мечтите ви.
Хелмут Кол
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
21
Следваща