Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глас" - страница 11
Законът трябва да говори на всички с един и същ глас, една и съща власт трябва да управлява всички, както да командва, така и да забранява.
Анджей Моджевски
Щедростта на Хитлер към всеки, когото харесва, заглушаваше гласа на съвестта.
Анджела Ламберт
Ако вътрешният ни глас ни съпровождаше на всяка крачка, би било много лесно да достигнем до справедливостта и всичко друго. За съжаление, това не е така: често той мълчи, когато ние правим най-лошите грешки.
Михаил Гаспаров
Дали разговорът със себе си в гласа на вашия измислен герой се счита за социален?
Мишел Пилоу
Мислейки за чудеса, вярвам, че нашата референтна рамка е била твърде драматична. Търсихме горящия храст, раздялата на морето, ревящия глас от небето. Вместо това трябва да гледаме на обикновените ежедневни събития в живота си за доказателство за чудо, като в същото време поддържаме научна ориентация.
Морган Скот Пек
Наистина е трудно да поставите под въпрос душата си и да различите нейния слаб, детски глас сред безполезните писъци около нея.
Морис Метерлинк
Цивилизациите са илюзии, но тези илюзии са всеобхватни, опасни и мощни. Те допринасят за бруталността на глобализацията. Те ни позволяват, например, да кажем, че вярваме в глобалните свободни пазари и на същия дъх да отхвърляме като невъзможно глобалното свободно движение на работна ръка; да твърдим, че вярваме в демокрацията и човешкото равенство, и все пак да спрем създаването на глобални институции, основани на един човек-един глас и равенство пред закона.
Мохсин Хамид
Процесът на разбиване на страха винаги беше най-голямото ми предизвикателство и беше улеснен от внимателната работа и нежните гласове на моите работнички.
Мухамад Юнус
Някои истини трябва да бъдат изречени на глас, преди да могат да се повярват.
Надя Хашими
Да давам глас на въпросите - дори в собствената ми глава - би означавало да им дам сила, да потвърдя наличието на съмнение, да рискувам евентуално да падна.
Нафиса Хаджи
Познаването е лесната част; да го кажеш на глас е трудната част.
Никълас Еванс
Телевизията е свързана с това да се научиш да пишеш с гласа на някой друг, така че ако го правиш достатъчно дълго, без да продадеш собствен проект, те приемат, че нямаш собствен глас; ти си просто добър имитатор.
Ноа Хоули
В годините на Червения терор, последвал Болшевишката революция, гласът на несъгласието беше задушен от всеобщи доноси, обиски на къщи и превантивни арести.
Норман Дейвис
Така искам да се запозная с другите жени. Чувам гласовете им, техния плач. Може би могат да ми обяснят защо сме тук. Или може би не искам да знам.
Андреа Кейн
Моята история е историята на забравени хора и гласа на безгласните.
Андреа Хирата
Гневът в сърцето не може да бъде покрит със сладки усмивки и меден глас.
Андрей Звонков
Но сега осъзнавам, че единственият начин да намериш гласа си е да го използваш. Той е свързан, вграден във вас. Говорете за нещата, които обичате. Вашият глас ще последва.
Остин Клиън
Ако светът иска да чуе гласа на църквата днес, са необходими лидери, които са авторитетни, духовни и жертвени. Жертвен, защото тази черта следва модела на Исус, който даде Себе Си за целия свят и който ни призовава да следваме стъпките Му.
Осуалд Сандърс
Начинът, по който виждам трето лице, всъщност е от първо лице. Писането за мен е изцяло гласова работа. За мен разказът от трето лице е също толкова воден от характера, колкото и разказът от първо лице по отношение на гласа. Не пиша много в трето лице.
Отеса Мошфег
За мен най-лесно е да разбера историята, която искам да разкажа, а най-трудното нещо е да разбера гласа, който ще я разкаже. И затова свършвам много малко.
Оуен Кинг
Красивият глас твори чудеса.
Патрисия Каас
Всеки вот трябва да носи сериен номер, за да може да се проследи отговорността за вредното или небрежно използване на гласа. Скритото гласуване трябва да бъде забранено.
Патрик О'Рурк
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
21
Следваща