Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интерес" - страница 7
Игрите не трябва да са само забавни. Те трябва да учат или да предизвикват интерес към други неща.
Хидео Коджима
В интерес на истината има само две реалности: тази за хората, които са влюбени или се обичат, и тази за хората, които стоят извън всичко това.
Чарлз Бакстър
След 11 септември европейските правителства напълно се провалиха. Те не са в състояние да видят отвъд собствените си национални интереси.
Юрген Хабермас
Интересите ми обхващат биологията, макар че понякога се чувствам като анахронизъм, някой от викторианската епоха, когато нямаше толкова много граници, разделящи науките.
Вилаянур Рамачандран
Интересите на човечеството постоянно са обърнати към живота на чувствата.
Вилхелм Дилтай
Симпатията, влечаща ги един към друг, е резултат от съвършено съгласуване на интересите и чувствата им.
Алан Кардек
Не можем да познаем личността на младото дете, като изучаваме неговите системи на интереси, тъй като вниманието му е все още твърде лабилно, реакциите му импулсивни и интересите неоформени. От юношеството нататък обаче най-сигурният ключ към личността е йерархията на интересите, включително любовта и лоялността на живота на възрастните.
Гордън Олпорт
Дори преди Европа да се обедини на икономическо ниво или да бъде замислена на ниво икономически интереси и търговия, културата обединяваше всички страни в Европа. Изкуствата, литературата и музиката са свързващото звено на Европа.
Дарио Фо
Причината, поради която често получаваме лоши съвети, е, че е трудно да се намери човек, който винаги да има най-добрия ни интерес в сърцето си, да не завижда по никакъв начин и на никое ниво да не мисли, че знае кое е най-доброто за вас.
Дейвид Либерман
Търговията обединява човечеството във всеобщо братство на взаимна зависимост и интереси.
Джеймс Гарфийлд
Технологиите са променили завинаги света, в който живеем. Ние сме онлайн, по един или друг начин, по цял ден. Нашите телефони и компютри се превърнаха в отражение на нашата личност, нашите интереси и нашата идентичност. Те притежават много важно за нас.
Джеймс Коми
С напредването на технологиите също се използва технологията на терористите за комуникация - както за вдъхновение, така и за вербуване. Широкото използване на технологиите разпространява постоянното терористично послание, за да атакува интересите на САЩ, независимо дали в родината или в чужбина.
Джеймс Коми
Никога изобщо не съм имал интерес да бъда журналист или да пиша някаква исторически точна автобиография.
Джеймс Фрей
Винаги съм имал дълбок интерес към обществените науки, историята. Така че дори когато бях в гимназията, аз дебатирах и в колежа дебатирах и се интересувах от съвременни събития.
Джеймс Хекман
Защото Бог ни обича, но дяволът проявява интерес.
Дженифър Донъли
Чувството за дълг, което свързва човека към задълженията, не е нищо по различно, от съзнание с по-висш интерес, което удържа връх над интересите от по-нисък порядък.
Джереми Бентъм
Напразно е да се говори за интереса на общността, без да се разбира какъв е интереса на отделният човек.
Джереми Бентъм
Освен че е достатъчно луд, за да натисне бутон, Путин не може да направи нищо военно, за да промени фундаментално американските интереси.
Джо Байдън
Интересът на хората е към продукта, а не към неговото авторство.
Джони Айв
Адам Смит имаше един изключително важен триумф: той постави в центъра на икономиката систематичния анализ на поведението на хората, преследващи своя личен интерес в условията на конкуренция.
Джордж Стиглър
Мисля, че хората навсякъде имат едно много ужасяващо чувство, че политиката прелива над главите им, че е решавана от богати интереси, които не ги вземат под внимание. И пречупват законодателния процес в свой собствен интерес.
Александър Щиле
Всеки, който се интересува от функционирането на демокрацията, трябва да се тревожи за размиването на линиите между публичните и частните интереси.
Александър Щиле
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
21
Следваща