Цитати на тема "Интерес" - страница 19
Несъмнено дейността на Руското географско дружество трябва да допринесе за развитието на вътрешния туризъм. чрез изпълнение на проекти, насочени към изучаване на уникални обекти и включването им в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В този списък има само няколко процента руснаци. С такова разнообразие от възможности, предоставени на Русия от нейната дълга и богата история, многонационален народ и култура - само няколко процента! Защо, цял живот не е достатъчен, за да се види, да се знае, да се проучи всичко това. Тук виждам пространството за интензивна, дълбока работа на Обществото.Невъзможно е да се работи в Обществото без любов към Родината, към своята земя, към родния край. Формализмът или личният интерес тук просто не пускат корени. Напротив, ценят се аскетизмът, инициативността, знанието, постоянството. В Руското географско дружество вече има много такива хора. Те заразяват другите не само с ентусиазма си, но и с предаността към Отечеството.
Владимир Путин
Далеч не сме Голямото Зло, бих казал дори, че сме Големият Защитник. Изпращали сме мъжете и жените от въоръжените сили на Съединените щати в други части на света да се борят срещу потисничеството. Победихме фашизма. Победихме и комунизма. Спасихме Европа през Първата и Втората световни войни. Бяхме готови да го направим и се радвам, че го направихме. Отидохме в Корея. Отидохме във Виетнам. И всичко това в интерес на запазването на правата на човека.
И когато всички тези конфликти приключиха, какво направихме ние? Останахме и завладяхме? Дали си казахме: "Окей, победихме Германия и сега Германия ни принадлежи. Победихме Япония и така Япония ни принадлежи." Не. Какво напраихме? Изградихме ги. Дадохме им демократични системи, които те прегърнаха напълно и с цялата си душа. Поискахме ли земя? Не, единствената земя, която сме поискали, е тази, на която да погребем нашите загинали. Ето такава нация сме ние.
Колин Пауъл
Творческата личност се подчинява на друг, по-висш закон от закона за обикновения дълг. За този, който е призван да осъществи велико дело, да направи откритие или извърши подвиг, придвижващ напред цялото човечество, за него истинската му родина вече не е отечеството, а неговото дело. Той се чувства в крайна сметка отговорен само пред една инстанция – пред тази задача, която му е предначертано да реши, и той по-скоро ще презре държавните и временните интереси, отколкото онова вътрешно задължение, което му е възложила особената му съдба, неповторимото му дарование.
Стефан Цвайг
Тежестта на света лежи върху раменете на мъжете. Ако раменете на мъжете откажат да понесат тази тежест, светът ще се подхлъзне и го очаква падение. Мъжете трябва да се възпитават да са силни, последователни, отговорни. В противен случай, в областта на техните интереси ще останат само бира, футбол, смачкан диван и вицове за това, което е под колана. Най-много от тази катастрофа ще почувстват върху себе си жените. Те няма да има в кого да се вслушват, на кого да разчитат и ще са като загубени. И те ще бъдат дръзки в своето общуване сред хората, ще изображават наслаждение, заради своята "свобода" и "независимост". Но най-добрите им приятелки, както и свещеникът на изповедта ще знаят, че тези жени са дълбоко и неизцелимо нещастни. Жена без мъж - това е ребро без човек.
Андрей Ткачов
Нещо, което може да помогне на човек, който е в депресия, е работата, интересът към живота. Градината, растенията, цветята, дърветата, природата, разходката на открито - всички тези неща изтръгват човек от състоянието на бездействие и събуждат други интереси. Действат като лекарства. Да се занимаваш с изкуства, с музика и така нататък, е много полезно. Това, което поставям на първо място обаче, е интересът към Църквата, към четенето на Светото писание и посещаването на службите. Докато изучавате Божиите слова, вие се лекувате, без да го осъзнавате... в нашата Църква изцеление може да се намери чрез любов към Бога и молитва, при условие че това се прави с цялото сърце.
Порфирий Кавсокаливит
В папката, която ми даде днес Бойко Борисов има две твърдо установени неща... Първо, Бойко Борисов своевременно е направил необходимото да се освободи от всички търговски дружества, на които е бил член или управител при приемането на кметския пост. Вторият неоспорим факт е, че съдебната регистрация на тези промени е закъсняла и точно тук възниква проблема, който съдът трябва да реши. Аз в никакъв случай няма да се намеся в него. Ни най-малко не се отказваме от подкрепата на ГЕРБ, но не можем да се ангажираме с подкрепа, която трябва да се плати с оттегляне или ликвидиране на въпросното дело... Аз се ръководя от общонационални интереси, а не от нечии лични и ми е крайно обидно да чувам, че Иван Костов ръководи действията ми. Не съм член на ДСБ, нито имам ангажименти към тази партия, въпреки, че тя първа издигна кандидатурата ми.
Неделчо Беронов