Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интерес" - страница 18
Когато някой греши, е грешка да го предупредим да не отива по-далеч. Грешка е и да го оставиш сам. Правилният начин е да привлечем вниманието му към нещо по-добро и да оформим разговора си по такъв начин, че той да бъде изцяло погълнат от по-доброто. Тогава той ще забрави старите си грешки, старите си грешки и старите си желания и ще даде целия си живот и сила за изграждането на това по-добро, което е ангажирало новия му интерес.
Крисчън Ларсън
Признавам, че много физици са по-умни от мен - повечето от тях теоретични физици. Доста умни хора са преминали в теоретичната физика, следователно полето е изключително конкурентно. Утешавам се с мисълта, че макар те да са по-умни и да са по-дълбоки мислители от мен, аз имам по-широки интереси от тях.
Лайнъс Полинг
Правителството не винаги действа съгласно логиката, - каза той. Понякога те прилагат политика, противоречаща на техните интереси.
Алън Глин
Пазарната икономика успява не защото интересите на някои хора се потискат, а други хора се пазят извън пазара, а защото хората получават индивидуално предимство от нея.
Амартя Сен
Като цяло съм за икономическата глобализация. Като казах това, това не винаги работи и не работи веднага в интерес на всички. Има страдащи.
Амартя Сен
Когато говорят за храна, само невежите и болните хора не проявяват към нея нужния интерес.
Лаура Ескивел
Но аз съм момиче със силен интерес да имам всичко и това, което следва, са обнадеждаващи съобщения от фронтовата линия на тази борба.
Лена Дънам
Белият дом беше толкова нетърпелив да се отърве от Ирак, че беше готов да се оттегли, вместо да заключи договорености, които да запазят нашето влияние и интереси.
Леон Панета
Мисля, че още в началото имам чувство за това колко голяма е идеята и колко място се нуждае от нея, и, почти по-важното, колко дълго ще поддържа интереса на всеки.
Лидия Дейвис
В момента не търся връзка. Нямам интерес да влагам времето или усилията си в друг човек, нито имам нужда от друг човек, който да влага енергия в мен, ОК? Защото за това са гранола бар.
Лили Сингх
Добре е да си спомняме, че нашите нематериални активи – нашето семейство и приятели, интереси и страсти – в крайна сметка са най-големият източник на щастие през целия живот.
Линда Гратън
Имайте цел, по-важна от собствените си интереси.
Лорънс Краб
Уязвената гордост е много по-опасна, отколкото нарушените интереси.
Луи дьо Боналд
Смешно е как можеш да преминеш от мразене към момиче към това да я харесваш, може би да я харесваш много, само защото проявява малък интерес към теб.
Луис Сакър
Целта на външната политика е да влияе върху политиките и действията на други нации по начин, който служи на вашите интереси и ценности. Наличните инструменти включват всичко - от мили думи до крилати ракети. Да ги смесиш правилно и с достатъчно търпение е изкуството на дипломацията.
Мадлин Олбрайт
Частните монополи, управлявани от специални интереси, не бива да вдигат данъци и да определят регулаторна политика за САЩ.
Майк Помпео
Но трябва да се научите да виждате единството на собствените си интереси с интересите на всички около вас. Всички вие сте част от същия Съд, който беше разбит и който отново трябва да бъде оздравен.
Майкъл Бърг
Мисля, че твърде много пъти бизнесът е бил разглеждан като действащ в тесния си личен интерес, а не по същество да допринася по-широко за обществото. Мисля, че много от това е неволно; Не мисля, че много мениджъри умишлено се опитват да бъдат неетични или не се опитват да бъдат чувствителни към социалните нужди.
Майкъл Портър
Най-големият и свещен интерес на обществото представлява собственото му благосъстояние, поравно разпределено на всеки негов член.
Висарион Белински
Всичко, което е само желание и не се основава на истински интерес, не издържа на превратностите.
Наполеон Бонапарт
Много изучавах историята и често, поради липса на ръководство, бях принуден да губя значително време в излишно четене. Проявих достатъчен интерес към географията, за да си дам сметка, че в Париж няма и един човек, който да е напълно наясно с извършващите се всеки ден открития и постоянно настъпващите промени.
Наполеон Бонапарт
Добродетелите се губят в интереса, както реките се губят в морето.
Франсоа дьо Ларошфуко
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
21
Следваща