Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интерес" - страница 15
По времето, когато бях политически стратег, един от най-притеснителните проблеми беше да разбера защо толкова много хора гласуват против възприетите им интереси.
Джеймс Карвил
В течение на историята правителствата, политическите режими и лидерите са направили някои глупави неща, въпреки всички аргументи за противното, понякога дори срещу собствения си интерес.
Джеймс Карвил
Навиците са сложният интерес на самоусъвършенстването.
Джеймс Клиър
Въпреки че отделните щати носят основна отговорност за провеждането на честни и безпристрастни избори, ФБР се включва, когато са засегнати първостепенни федерални интереси или се стигне до изборни злоупотреби.
Джеймс Коми
Мисля, че всяко добро разказване съдържа елемент на мистерия и напрежение. Ако не беше така, ако сюжетът беше предвидим, нямаше да имаме интерес да го четем.
Джеймс Лий Бърк
Бих казал, че най-голямата връзка е повтарянето на определени теми. Не искам да казвам "теми", но определени моменти на интерес.
Джеймс Солтър
Мисля, че хората не разбират сложния интерес, тъй като обикновено никой никога не им го обяснява и нивото на финансова грамотност в САЩ е много ниско.
Джеймс Суровецки
Как можем да се опознаем сами?... Душата се нуждае от интимна връзка, не само за да се индивидуализира, но просто за да живее. За това се нуждаем от връзки от най-дълбокия вид, чрез които можем да се реализираме, където е възможно саморазкриване, където интересът и любовта към душата са от първостепенно значение.
Джеймс Хилман
В края на своят живот Фройд отпусна ръце, казвайки, че при целият си интерес към своят метод на психоанализа и интерпретация той е достигнал до извода, че лекува само любовта.
Джеймс Холис
Хармонично се събрахме в ежедневието и в работата, подкрепяхме се взаимно, проявявахме интерес към дейностите на другият, независимо от значителното разстояние между нашите научни области, опитите да разрушат брака ни и неизбежното влошаване на здравето на Стивън.
Джейн Хокинг
Да започнем да медитираме означава да погледнем в живота си с интерес към добротата и да открием как да бъдем будни и свободни.
Джак Корнфийлд
Винаги съм се страхувала да остарявам, защото мислех, че ще ми свършат интересите, но това, което ме научи този проект, е, че едвам съм надраскал повърхността на това, което бих могъл да опитам по-нататък.
Джен Ланкастър
Мисля, че е толкова важно за младите читатели да намерят книга или поредица, която да разпали страстта им към четенето, особено момчетата, чийто интерес към четенето отслабва, когато пораснат.
Дженифър Нилсен
Работата е там, че ако винаги ловите риба, тогава губите интерес, защото всяко постижение е свързано с трудности; трябва да работим усилено за това.
Джереми Уейд
Вярвам си, че сред американците има много повече интерес и ангажираност, отколкото нашите политици признават.
Джефри Сакс
Промяната се случва, когато разбирате какво искате да промените толкова дълбоко, че няма причина да правите нещо, освен да действате във вашия собствен интерес.
Джинийн Рот
Когато мъжа не усеща, че неговото присъствие в нечий живот го променя към по-добро, той трудно поддържа своят интерес към живот и отношения с жената. Каква е мотивацията, когато ти не си нужен...
Джон Грей
Между богатите и успешните адвокати във всички времена е имало много естети и мистици - това е професионален недъг на съсловието: духовната реакция на умора от практиката в областта та твърде много материални интереси.
Александър Амфитеатров
Ако не можете да опишете визията си на някого за пет минути и да привлечете интереса му, ви предстои още работа в тази фаза на процеса на трансформация.
Джон П. Котър
Като цяло демокрацията и индивидуализмът са напреднали въпреки и често в противоречие със специфичния икономически интерес. И демокрацията, и индивидуализмът се основават на финансова жертва, а не на печалба. Дори в Атина голяма част от 7000 граждани, които редовно участваха в събрания, бяха фермери, които трябваше да се откажат от няколкодневна работа, за да отидат в града, за да говорят и слушат.
Джон Ралстън Сол
Търговската цивилизация е ориентирана към парите, ориентирана към печалбата. Търговските ценности винаги са склонни да нарушават общество, освободено от традиции. Икономиката от образование до обществена услуга се реорганизира на основата на саморазрушаване на личния интерес.
Джон Ралстън Сол
Съединените американски щати нямат приятели; има интереси.
Джон Фостър Дълес
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
21
Следваща