Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интерес" - страница 14
Само по себе си рисуването на луди същества е ограничено привлекателно - ако трябваше да се откажа от едно нещо, то щеше да е буйното въображение. Когато работата стане прекалено отделена от обикновения живот, тя започва да се разпада. Фантазията трябва да има някаква връзка с реалността, в противен случай тя става само от собствен интерес, изолирана.
Шон Тан
Нямам интерес да проблематизирам нещата. И така, това, на което пиша, е онова просто чувство да бъда човек в себе си.
Аяд Актар
За добрите родители е естествено да се наслаждавате на прекрасните качества на децата си. Но е необходимо да се прави разлика между къде свършват интересите на детето и започват големите надежди на родителите.
Бенджамин Спок
Ние се стремим към вътрешно съществуване, а не към външно. Искаме да премахнем слоевете личен интерес и, насочвайки погледа си към своето същество, просто премахваме неестественото.
Бхакти Вигяна Госвами
Разбери, главното е да предизвикаш първоначален интерес към себе си.
Валентин Черних
В интерес на големия бизнес и подземния свят Путин въведе мораториум върху смъртното наказание, внесе законопроект за изключване на този вид наказание от Наказателния кодекс, като конфискация на имущество от лица, извършили тежки престъпления. Само за това присвояващите и подкупи са готови да му издигнат златен паметник.
Виктор Илюхин
Нация ще деградира и деградира, когато няма голяма цел. Тя трябва да бъде събудена, освен това не вярвам в нейното общо пиянство и морално разложение. Хората се движат от интереси. Настоящото правителство не предлага на хората нищо, което да ги обедини. И няма да го предложи, защото вече има твърде голямо разделение между малка шепа хора, които притежават основното богатство на страната, и всички останали.
Виктор Илюхин
Същността на правата се състои в равновесието между две нравствени интереси: лична свобода и общото благо.
Владимир Соловьов
Нациите нямат приятели или врагове; те имат само своите интереси.
Айше Кулин
Смисъла и достойнството на любовта като чувство се състои в това, че тя ни кара действително с цялото си същество да признаем за друг неговото безусловно централно значение, за което, когато е в сила егоизма, ние усещаме само нас самите. Любовта е важна не като една от нашите чувства, а както пренасяне на целият наш жизнен интерес от себе си в друго, както преместване на самият център на нашият личен живот.
Владимир Соловьов
Най-добре е да апелираме не към хуманизма на хората, а към техните интереси.
Гевин Кенеди
Всички тези изглеждаха странни дейности за налагане на млади хора без интерес към тях и наистина съм сигурен, че те просто са послужили за отчуждаване на по-голямата част от нас от физическа активност за цял живот.
Гейл Хъниман
Като журналист мисля, че единственият въпрос, който си задавате - след като сте установили, че материалът е автентичен - е това, което е в обществен интерес да се знае. И след това обикаляте и съобщавате за това.
Глен Грийнуолд
Основният проблем в психологията на ставането е да се отчете трансформацията, чрез която несоциализираното бебе става възрастен със структурирани любов, омраза, лоялност и интереси, способни да заемат мястото му в сложно подредено общество.
Гордън Олпорт
Зрелият стремеж е свързан с далечни цели. По този начин процесът на ставане до голяма степен е въпрос на организиране на преходни импулси в модел на стремеж и интерес, в който елементът на самосъзнанието играе голяма роля.
Гордън Олпорт
Интересът ми към щастието ме доведе до темата за навиците и, разбира се, изучаването на навиците наистина е изследването на щастието. Навиците са невидимата архитектура на ежедневието и важен елемент от щастието.
Гретхен Рубин
Най-трудното е да осъзнаем, че понякога и ние сме заслепени от собствените си стимули. Защото не виждаме как конфликтите на интереси ни действат.
Дан Ариели
Основното заключение на работата, която отнема години на изучаване на учени и инженери, всички от които бяха разглеждани от връстници като истински технически експерти, беше, че тези, които не са допринесли творчески в своята област, нямат естетически интереси извън тясната им област.
Дейвид Епстийн
Предполагам си, че при бъдещите преговори за изменението на климата - вместо да вляза в тази стая и да кажа: "Аз защитавам китайските интереси" или "Аз защитавам австралийските интереси" - във всеки от тях също ще има идентичност преговарящите мислят: "Аз също защитавам човешките интереси."
Дейвид Крисчън
Когато една нация беше изправена пред избор между абстрактния принцип или пълния си личен интерес, всеки път проявяваше личен интерес.
Джак Чокър
Бих казал, че връзката между изкуството и науката е много слаба за мен. Просто се интересувам и от двете. Не мисля, че интересът ми към изкуството засяга вида на науката, която правя.
Джана Левин
Не правете нещо само за парите. Парите са страничен ефект от постоянството. Настоявате в неща, които ви интересуват. Проучете интересите си. След това продължете. След това се насладете на всички странични ефекти.
Джеймс Алтъчър
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
21
Следваща