Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интерес"
Не мога да ви предскажа действието на Русия. Това е енигма, загърната в мистерия вътре в загадката: но може би има ключ. Този ключ е националният интерес на Русия.
Уинстън Чърчил
Войната е начина на богатите хора да защитят своите интереси, изпращайки децата на средната и бедна класа на смърт.
Джордж Карлин
Трябва да признаем, че като доминираща сила в света ние носим специална отговорност. В допълнение към защитата на нашите национални интереси, ние трябва да поемем лидерството в защитата на общите интереси на човечеството.
Джордж Сорос
Жените имат равни права с нас, но в техните интереси не влиза да се ползват от тях.
Шарл Морис дьо Талейран
Нека си спомним някога, че интересът ни е в съгласие, а не в конфликт; и че нашето истинско превъзходство почива на победите на мира, а не на войната.
Уилям Маккинли
Винаги сме знаели, че нехайното отношение към собствения интерес е лош морал, но сега вече знаем, че това е лоша икономика.
Франклин Делано Рузвелт
Героят е човек, който в решителен момент прави това, което трябва да се прави в интерес на човечеството.
Юлиус Фучик
Целият този интерес към болести и смърт е само още един начин за изразяване на интерес към живота.
Томас Ман
Нито една нация няма приятели, а само интереси.
Шарл дьо Гол
Това, което изглежда щедрост, е често само прикрито честолюбие, което пренебрегва малките интереси, за да догонва по-големите.
Франсоа дьо Ларошфуко
Всяка религия в същността си е нетърпима, както в силата на своите принципи, така и в силата на своите интереси.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Поведението на човек е рационално, ако това е в най-добрия му интерес, като се има предвид неговата информация.
Робърт Ауман
Единственото знание, което наистина може да ориентира действията, е знанието, което се освобождава от обикновените човешки интереси и се основава на Идеи - с други думи, знание, което заема теоретично отношение.
Юрген Хабермас
Алтруизмът е маскиран от собствения интерес. Агресивният личен интерес е маскиран порив за самоунищожение.
Грег Беър
Можем да се надяваме, че хората ще разберат, че интересът на всички е един и същ, че надеждата се крие в сътрудничеството. Тогава можем да запазим МИР.
Алва Мюрдал
Корупцията подкопава доверието на гражданите към интересите на властите.
Дмитрий Медведев
Въпреки че се интересувам както от икономиката, така и от философията, обединението на моите интереси в двете области далеч надхвърля тяхното пресичане.
Амартя Сен
Поддържането на максимален брой бойни сили съответства на интересите на страната, притежаваща в даден момент по-голямо игрово пространство.
Александър Алехин
Имах по-голям брат, който имаше интерес към литературата, така че бях закърмен с литературата и театъра отрано. Понякога баща ми също работеше в музикални комедии.
Франсис Форд Копола
По силата на начина, по който е организирало своята технологична база, съвременното индустриално общество има тенденция да бъде тоталитарно. Защото "тоталитарното" е не само терористична политическа координация на обществото, но и нетерористична икономическо-техническа координация, която действа чрез манипулиране на нуждите от лични интереси.
Херберт Маркузе
Аз никога не съм имал пари, и съм много щастлив без тях. Когато умра, моите пари вече няма да са ми нужни. Моите кинофилми ще живеят - за хората, които ще съдят, що за човек съм Искам само да остана предмет на интерес.
Хийт Леджър
В интерес на истината златният стандарт вече е варварска реликва.
Джон Мейнард Кейнс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
21
Следваща