Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писане" - страница 9
Мисля, че точно това е писането на фантастика. Става въпрос за опит за решаване на проблеми по творчески начини.
Елинор Катън
Времето, което прекарвате в писане, няма да бъде загубено - дори ако напишете нещо лошо.
Елиф Батуман
Контролът на сложността е централният проблем при писането на софтуер в реалния свят.
Ерик Реймънд
Пиша в жаргонен разговорна реч, която не е често срещана в израелската традиция на писане и това е едно от нещата, които малко се губят в превода.
Етгар Керет
В армията се чувствате нарушени - няма лично пространство. Писането беше спасител на живота, начин за възстановяване на лична територия.
Етгар Керет
По принцип през целия си живот съм имал силни търкания с живота - бях проблемен войник, бях изгонен от армията, бях в битки. Имаше нещо за писането, което беше начин за експериментиране с тази емоция.
Етгар Керет
Не е нужно да чакате вдъхновение за писане. По-лесно е да се вдъхновяваш, докато пишеш, отколкото докато не пишеш...
Йосип Новакович
Щом отворихте устата си и изрекохте думата жена, бяхте бити с аргумента, че издавате класовата борба. Има много трогателни писания, в които феминистките първо пишат страници за своята класова позиция, преди да стигнат до действителния им проблем. Това, което тогава беше известно като класова война, днес се нарича антирасизъм. Заплахата от обвинение в расизъм роди фалшива толерантност.
Алис Шварцер
Бях пристрастен към хакерството, повече заради интелектуалното предизвикателство, любопитството, съблазняването на приключенията; не за кражба, причиняване на щети или писане на компютърни вируси.
Кевин Митник
Нещо различно се случва с мозъка ми, когато слагам писалка на хартия: темпото на писане или рисуване ви забавя и ви дава повече време за мисли.
Кери Смит
Писането за мен означава смирение. Това е процес, който включва страх и съмнение, особено ако пишете честно.
Киран Десаи
Винаги съм в кухнята, готвя и експериментирам - обичам го. И от време на време си мисля: "Трябва да напиша готварска книга" или "Трябва да пиша за списания за храни". И тогава отново се връщам към писането на художествена литература.
Киран Десаи
Писах всеки ден между 12 и 20 години, когато спрях, защото отидох в Барселона, където животът беше твърде вълнуващ за писане.
Колм Тойбин
Цялото писане е форма на манипулация, разбира се, но вие осъзнавате, че обикновеното изречение всъщност може да направи толкова много.
Колм Тойбин
Хората обичат да говорят за писатели като разказвачи на истории, но мразя да ме наричат така: предполага, че съм го получил от баба си или нещо подобно, когато писането ми наистина излиза от мълчание. Ако разказвач на истории ми дойде, щях да избягам.
Колм Тойбин
В Ирландия романите и пиесите все още имат странна сила. Писането на художествена литература и създаването на театрални образи могат да повлияят на живота там по-мощно и потайно от речи или дори законодателство. Въображаемите светове могат да се настанят дълбоко в частната сфера, измествайки много други неща, особено когато публичната сфера е крехка.
Колм Тойбин
Страданието е твърде силна дума, но писането е сериозна работа. Издърпвам нещата от себе си - не е като че ли е удоволствие.
Колм Тойбин
Бях много млада и тези събития ме засегнаха дълбоко. Чувствам, че времето, което ми е дадено, не принадлежи само на мен. Във всичко – писането, пътуването, щастието – живея отчасти в името на онези, които не успяха да оцелеят. Имам чувството, че живея техния дял от живота.
Кюн-сук Шин
Винаги съм смятал писането като нещо като активна комуникация.
Лили Кинг
Писането е 1% вдъхновение, а 99% елиминиране.
Луиза Брукс
Писането става по-лесно, след като опознаете съюзниците си и прогоните враговете си.
Луиза Даути
Ключът към разбирането на всеки човек е в неговото изкуство: неговото писане, рисуване, скулптура.
Луис Л'Амур
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
21
Следваща