Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писане" - страница 7
Пътувах много по-малко като възрастен, отколкото като дете, но мисля, че животът на отдалечени места ви дава перспектива за света и хората, което добавя вкус към вашето писане.
Сара Пинбъра
Писането трябва да бъде приключение, обвито в мистерия и несигурност, благословено с невероятна грация. На теория, разбира се.
Сид Фийлд
Писането на каквото и да е като експерт е наистина отровно за процеса на писане, защото губите качеството на откриване.
Сидхарт Мукхърджи
Мисля, че писането на литература трябва да доставя удоволствие. За какво друго трябва да става дума? Това не е ядрена физика. Всъщност трябва да доставя удоволствие или не струва нищо.
Стивън Грийнблат
Двете най-трудни неща при писането са да започнеш и да не спреш.
Стюарт О'Нан
Писането е тежка работа, а не магия. Започва с решението защо пишете и за кого пишете. Какво е вашето намерение? Какво искате читателят да получи от това? Какво искаш да получиш от това. Става въпрос и за поемане на сериозен ангажимент за време и изпълнение на проекта.
Сузи Орман
Моето писане е автентично и каквото и да се случи в живота ми, това е това, за което пиша.
Такър Макс
Четирите правила за писане... 1. Пишете, за да откривате. 2. Няма по-голямо откритие от любовта. 3. Цялата любов идва от Създателя. 4. Пишете каквото искате.
Тед Декър
Живей, за да откриваш, стига откритието да води до любов, която идва от Създателя... писането беше огледалото на живота.
Тед Декър
Архитектурата е дисциплина, която изисква време и търпение. Ако човек прекара достатъчно години за писане на сложни романи, някой ден би могъл да изгради уважавано хайку.
Том Мейн
Нищо не може да бъде по-добро от писането на роман, защото то е цялостен израз на вас. Вие просто контролирате всичко. Дори режисьорът няма такова ниво на контрол.
Том Перота
Най-ранната известна писменост вероятно се е появила в Южна Месопотамия преди около 5000 години, но през по-голямата част от записаната история четенето и писането остават сред най-елитните човешки дейности: провинция на монарси, свещеници и благородници, които запазват за себе си привилегията на трайни думи.
Том Чатфийлд
Целта ми беше да правя всичко, което би довело до работа. Знам, че писането не би довело до работа. Прекалено е изискано за мен. Най-голямата ми цел беше да бъда офис рецепционистка, да отговарям на телефони. Не очаквах да надхвърля това.
Анчи Мин
Патологичен бизнес, писането, не мислите ли? Вижте само какво всъщност прави един писател: цялото това неестествено напрегнато клякане и прегърбване, всички тези ритуали: патологично!
Ханс Магнус Енцесбергер
Започнах да пиша и се привързах към писането от ранна възраст. Започнах с писане на поезия и експериментиране с диалози: скромни пиеси, с други думи. Освен това описвах надълго и нашироко начина на живот на хората в района.
Хасан Бласим
Единственият начин да определим истинската възраст на земята е Бог да ни каже каква е тя. И тъй като Той ни е казал, много ясно, в Светите писания, че е на няколко хиляди години и не повече, това трябва да реши всички основни въпроси на земната хронология.
Хенри Морис
Интересувам се от филмът - от всеки аспект - актьорство, режисура, писане.
Адам Уест
Писането винаги е самотно преживяване, но да живееш, ако имаш късмет, не е така.
Бет Харбисън
Скръбта ми е, че издателският свят, светът на писането на книги е изключителен мърляв, мръсен, мрачен свят.
В. С. Найпол
Писането увеличава пейзажа на ума.
В. С. Притчет
Склонен съм да подхождам към интервюта със същото чувство за предпазливост и сдържаност, както и към писането си. Тоест на практика няма. Когато ме попитаха какво направих от блогове като моя, блогове, написани от родители за техните деца, казах: "Блог като този е нарцисизъм в най-неприличния си разцвет".
Айлет Уолдман
Винаги съм обичал магическия реализъм като форма на писане. Аз също дълго време съм очарован от пресечната точка на науката и религията.
Алан Лайтман
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
21
Следваща