Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писане" - страница 6
В собствения си живот учих музика, а не творческо писане; Виждам романа като музика - начало като увертюра, теми и подсюжети като реплики във фуга. Шансът да напиша роман за музикант, обхванат от всякакви ограничения, но който играе крайната си борба за свобода на пианото, беше неустоим.
Никол Монес
Много хора просто разбират, че например писането на мемоари е много лесно. Просто записвате какво се е случило. Не работи съвсем така.
Омър Хикъм
Писането поема риск и всъщност се бори с невидими и непобедими врагове. Те са свръх увереност, глупост, очакване и нарцисизъм.
Андреа Хирата
Откривам, че съм изключително непривлечен от всичко, което е без хумор. Има писане, което е напълно сериозно и не ми звучи вярно, защото често си мисля, че животът е много, много забавен. Дори и най-лошото, най-унизителното, диво разочарование в ретроспекция има елементи на мрачен хумор.
Оуен Кинг
Писането на компютър прави записването на написаното твърде лесно. Претенциозните водещи изречения се пазят, а не се хвърлят. Вместо да седи заобиколен от смачкана хартия, компютъризираният писател правилно съхранява грешките си в цифровата памет.
Патрик О'Рурк
Новото драматично писане прогони диалога от сцената като реликва от драматургията, основана на конфликт и обмен: всяка история, интрига или сюжет, които са твърде спретнато вързани, са подозрителни.
Патрис Павис
Аз съм семеен човек, въпреки че не сме имали много щастливо семейство. Никога не съм се съмнявал, че това е център на писане.
Пер Петершон
Разбира се, доброто писане изисква талант и никой не може да те научи да имаш талант.
Питър Кери
Писането кристализира мисълта и мисълта произвежда действие.
Пол Майер
Моето не е послушно писане. Мисля, че литературата като всяко изкуство трябва да бъде непочтителна.
Рейналдо Аренас
Двете неща, на които най-много ми харесва при писането, са първата страница на книга и последната. Това, което е между тях, е много упорита работа.
Рейчъл Гибсън
Ел Ей е чудесно място за писане, защото имате много място. Имам голям офис вкъщи, мога да оставя вратите отворени. Цветята цъфтят през цялата година. Но не е бляскаво по всички правилни начини.
Рейчъл Къшнър
Писането на първи роман беше труден интензивен курс. Научих толкова много през шестте години, които ми отнеха да го напиша, предимно технически неща, свързани със занаята.
Рейчъл Къшнър
Писането е начин на живот. Няма значение, че има твърде много книги за броя на читателите по света, които ги четат. Това е начин да бъдеш жив за писателя.
Рейчъл Къшнър
По някакъв начин прекарвам целия си живот крадя от всичко - от миналото, от градовете, които обичам, от където съм израснал - грабвам неща, взимайки не само от архитектура, но и от Италия, изкуство, писане, поезия, музика.
Ренцо Пиано
С риск да изглеждам нечестив, аз всъщност не мисля за себе си като за "писане на хумор". Просто докладвам за света, който наблюдавам, който често е весел.
Ричард Русо
Да попиташ автор, който се надява да стане сериозен писател, дали творбата му е автобиографична, е все едно да попиташ паяк откъде си купува конеца. Паякът извлича нишката си направо от собствените си вътрешности и това е мястото, където авторът получава своето писане.
Робъртсън Дейвис
Писането беше начин да обясня на себе си нещата, които не разбирам.
Росарио Кастелянос
Живеех в голям апартамент без мебели, само с пишеща машина, и тъй като нямах какво друго да правя с времето си, това ме накара да се заема сериозно с писането си.
Саймън ван Буй
Всички добри писания излизат от самотата.
Сам Шепърд
Аз съм жена и съм латиноамериканка. Това са нещата, които правят писането ми отличително. Това са нещата, които дават силата ми да пиша.
Сандра Сиснерос
Хубавото при писането на роман е, че отделяш време, седиш с героя понякога девет години, вглеждаш се много дълбоко в ситуацията, за разлика от реалния живот, когато просто измисляме нещо.
Сандра Сиснерос
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
21
Следваща