Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писане" - страница 4
Преди изобретяването на писането, нашите предци трябваше да разчитат на памет, скици или музика, за да кодират и съхраняват важна информация.
Даниел Левитин
Писането ще бъде като пътешествие, всяка дума стъпка, която ме отвежда по-далеч в неоткритата земя.
Дейвид Алмънд
Винаги съм знаел, че писането на роман е страхотно нещо.
Джеймс Солтър
Романистът има два живота - живот на четене и писане и изживян живот. Той или тя изобщо не могат да бъдат разбрани, освен това.
Джейн Смайли
...класическият арабски, като езикът на Корана, изобщо не се е променил през четиринадесет века, правейки писанията на ранните ислямски учени днес толкова достъпни, колкото и тогава.
Джим Ал-Халили
Не искам да правя типа писане, където рецитирам биография, родителство и образование. Искам да стана от думите на страницата и да направя нещо, да нараня някого.
Дон ДеЛило
Нужно е да се прекрати писането на плетящи жени или четящи мъже. Аз трябва да пиша на хора дишащи, чувстващи, любящи и страдащи. Хората са длъжни да проникват в святостта на това и да свалят пред картините шапки, като в църква.
Едвард Мунк
Моят процес на писане, такъв какъвто е, се състои от много юфка, отлагане, забавяне и избягване.
Ейми Блум
Писането е изключително привилегия, но е и подарък. Това е подарък за себе си и е дар да дадете история на някого.
Ейми Тан
Какво е писането, ако не израз на моя собствен живот?
Зейн Грей
Книгата не свършва, когато приключите с писането.
Клеър Томалин
Отначало виждам картини на история в ума си. Тогава създаването на историята идва от задаването на въпроси на себе си. Предполагам, че може да го наречете подход "какво, ако - какво тогава" към писането и илюстрирането.
Крис ван Алсбърг
Това, което всички писатели правят най-добре, е да намерят начини да избегнат писането.
Алън Дийн Фостър
Определено бих препоръчала да разработите "дневна работа", която ви харесва – не очаквайте да печелите пари с писане!
Лидия Дейвис
Поне в моя случай един много прост, редовен, щастлив живот води до по-добро писане.
Лорън Гроф
Най-голямата пречка пред професионалното писане е смяната на лентата на пишещата машина.
Робърт Бънчли
Писането е съвест, скрупули и изплащане на данък към нашите предци.
Едуард Далбърг
Писането не е никакъв проблем: просто нахвърляш идеите, когато те се появят. Набързо написаната бележка е най-простото нещо – появата на мислите е онова, което всъщност е трудно.
Стивън Лийкок
Аз наистина мисля, че писането на разказ често е въпрос на късмет.
Робърт Шекли
Писането няма нищо общо с комуникацията между човек и човек, а само с комуникацията между различни части на ума на човека.
Ребека Уест
Писането за деца е изкуство. Нещо повече – най-интересното изкуство.
Инид Блайтън
Най-трудното нещо в писането е...писането.
Нора Ефрон
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
21
Следваща