Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писане" - страница 3
Доброто писане е добро писане и съм толкова щастлива, когато го чета.
Мег Уолицър
Тайната да бъдеш писател е, че трябва да пишеш. Не е достатъчно да мислиш за писане или да учиш литература или да планираш бъдещ живот като автор. Наистина трябва да се заключиш, сам и да се захванеш за работа.
Огастин Бъроуз
Ако искате да промените хората, като говорите за Бог, тогава има само един начин: вместо да учите Бог, трябва да живеете Бог. Защото: "преподаването" на Бог е немислимо по друг начин, освен по начина, по който бихте преподавали любов или поезия. Вие учите на любов само чрез любов, поезия само чрез писане на поезия, вяра в Бог само чрез заразителен начин на доверие.
Ойген Древерман
Е, писането беше това, което исках да правя, винаги беше това, което исках да правя. Имах романи за писане, така че ги написах.
Октавия Е. Бътлър
Удоволствието от писането на художествена литература е, че винаги забелязвате някакъв нов подход, алтернативен начин за разказване на история и манипулиране на герои; романът е толкова чудесно гъвкава форма.
Пенелъпи Лайвли
Мисля, че писането ми е част от моето служение.
Робърт Фулам
Що се отнася до писането, аз започнах да разказвам истории, веднага щом можех да говоря, и започнах да ги записвам, веднага щом съчетавах думи.
Сара Зетел
Няма специални ритуали за писане. А бюрото ми обикновено е претрупано.
Стивън Грийнблат
Що се отнася до писането за изкушението, няма драма без изкушение и няма роман без драма.
Том Перота
Мисля, че писането е болест. Не можеш да го спреш.
Уилям Карлос Уилямс
Много осъзнавам факта, че се полагаха усилия да се разруши съзнанието ми, защото бях лишен от книги, лишен от всякакви средства за писане, лишен от човешко общуване. Никога не знаеш колко много ти трябва, докато не се лишиш от него.
Уоле Шоинка
Първото нещо, което трябва да знаете за писането, е, че това е нещо, което трябва да правите всеки ден. Има две причини за това правило: Да свършите работата и да се свържете с несъзнателния си ум.
Уолтър Мозли
Писането буквално трансформира. Когато четем, ние сме променени. Когато пишем, ние сме променени. Това е неврологично. За мен това е един вид магия.
Франческа Лия Блок
Струваше ми се твърде много от индийското писане на английски, състоящо се от хора от средната класа, които пишат за други хора от средната класа - и малка част от живота, която се предава като автентичен портрет на страната.
Аравинд Адига
Писането на белетристика е актът на изтъкаването на поредица лъжи, за да се стигне до по-голяма истина.
Халед Хосейни
Е, всичко ме изненадва в процеса на писане, защото илюстрирането ми идва много по-естествено, отколкото писането.
Брайън Селзник
Древните писания ни казват, че човекът е повече от физическото тяло. Всъщност имаме две тела: физическо и астрално, или фино. Но ние сме душата! Според древните ведически писания на Индия, размерът на душата е 1/10 000 на върха на кичур коса. Той се намира в областта на сърцето и е действителната жизнена сила. Физическото, както и астралното или финото тяло, действа като покривало или костюм, който душата носи в своето пътуване из материалната сфера. Докато преминаваме от костюм в костюм или от тяло в тяло чрез процеса, известен като прераждане, впечатленията от предишни животи се отпечатват върху финото тяло и се носят с нас през всеки живот. В състояние на сън дейността във финото тяло става по-доминираща от дейността във физическото тяло. Нашите сънища често са впечатления, натрупани от много животи.
Бхакти Тиртха Свами
Точно както има висши същества, които разпространяват духовни послания в атмосферата чрез книги, филми, музика и други средства за масова информация, има същества от демонична природа, които се опитват да забавят прогреса на тази планета чрез тези медии. Излагането на книги и медии от този тип може да има отрицателен ефект върху вас. ... За да противодействат на това, някои от съществата от по-висша природа пишат книги или наблюдават писането на книги, които подобряват духовното развитие на човека.
Бхакти Тиртха Свами
Едва през шести век, след като император Юстиниан обяви, че прераждането вече не е приемливо и ще се счита за еретична доктрина, християните започнаха да го осъждат. Писанията на по-ранни християни като Свети Йероним през четвърти век обясняват, че прераждането се е смятало за езотерична доктрина, която трябва да бъде разбирана и защитавана от християнската философия. През втори век Ориген обсъжда темите за прераждането в книгата си, озаглавена "Върху първите принципи", която все още е достъпна в библиотеката днес. Докато изследваме различни писания, все още можем да намерим намеци за прераждане във всички тях.
Бхакти Тиртха Свами
Предпочитам абсурдността на писането на стихове пред абсурда да не ги пиша.
Вислава Шимборска
Радостта от писането. Силата на запазването. Отмъщение на смъртната ръка.
Вислава Шимборска
Самото писане е мечта. Има дни на съмнения и срокове и се чудите как ще плащате сметките, докато не напишете този бестселър. Но все пак това е най-добрата работа, която съм имал. Аз също успях да помогна на много хора и дори да вдъхновя няколко и това се чувства страхотно.
Греъм Браун
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
21
Следваща