Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писане" - страница 2
Писането е трудна работа. Създаването на истории, които привличат вниманието на хората и го задържат, са много трудни.
Дейвид Огдън Стиърс
Открих, че бременността е различно от начина, по който си мислех, че ще бъде... Това има много общо с писането по някакъв начин. Имате въображаема версия за себе си бременна и въображаемо бебе, въображаема представа за себе си като майка...
Джаки Кей
Доброто писане ще ви отведе до места, които дори не очаквате понякога.
Джеймс Гандолфини
Писането, печатът и Интернет дават невярно чувство за сигурност за постоянството на културата.
Джейн Джейкъбс
Няма нещо като писане за бъдещето. Бъдещето все още не се е случило.
Джо Холдеман
Писането е акт на вяра, а не трик на граматиката.
Е. Б. Уайт
Редактор е човек, който знае повече за писането, отколкото писателите, но е избягал от ужасното желание да пише.
Е. Б. Уайт
Писането на история е толкова трудно, че повечето историци са принудени да правят отстъпки на техниката на легенда.
Ерих Ауербах
Литературата, а не писанията, поддържа ума и - тъй като няма друга метафора - също и душата.
Кристофър Хитчънс
Ако искаш да забогатееш от писане, пиши неща, които се харесват на онези хора, които си мърдат устните, когато четат наум.
Дон Маркис
Има три правила за писането на романи. За съжаление никой не ги знае.
Уилям Съмърсет Моъм
Писането като цяло е антисоциален акт, понеже писателят е човек, който може да пише свободно само когато е сам; за да бъде себе си, той трябва да заключи себе си и да се изключи от всякаква комуникация; а в това винаги има по малко лудост.
Кенет Тайнън
Ахил съществува само чрез Омир. Махнете изкуството и писането от този свят и ще отнемете цялата му слава.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Да си го кажем направо? Ако нямате време за четене, то нямате време (и навици) за писане. Всичко е просто.
Стивън Кинг
За мен, прекрасното на писането е не това, което казваш, а музиката, която думите казват.
Труман Капоти
Това, което не може да се каже, може да бъде написано. Защото писането е мълчалив акт, труд от главата до ръката.
Херта Мюлер
Самото писане не знае как изглежда, докато човек го прави, само когато приключи.
Херта Мюлер
Всичко, което научих като актьор, по принцип съм прилагал в писането.
Куентин Тарантино
Най-трудната и сложна част от процеса на писане е началото.
А. Б. Йехошуа
Не пиша за публика, не мисля дали книгата ми ще се продава, не я продавам, преди да завърша писането си.
Ан Патчет
Насърчаването на младите хора да вярват в себе си и да намерят собствения си глас, независимо дали става дума за писане, драма или изкуство, е толкова важно, за да даде на младите хора чувство за собствена стойност.
Майкъл Морпурго
Единствената ми фантазия относно писането беше, че на старини, след като съм режисирал много шедьоври, ще напиша мемоарите си.
Мануел Пуиг
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
21
Следваща