Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писане" - страница 18
Изследвам, пиша, пътувам и преподавам. Рядко уреждам свободно време. Ако не изпълним дните си с действия с висок приоритет, те ще изпълнят действия с нисък приоритет. Бих предпочел да живея живота си според най-високите си приоритети и да правя това, което обичам, което отново е изследване, писане, пътуване и преподаване. Това е моята мисия и призвание. Това е, което ме вдъхновява. Това е моята съдба.
Джон Демартини
Казвам ви, писането е бизнес.
Джордж Гисинг
За мен процесът на писане е просто четене на това, което съм написал и - като прокарване на ръка през една от онези модни стъклени котлони, за да откриете къде е топлината - търсене къде е енергията в прозата, след което влизане в посоката на това. Това е упражнение да бъдеш отворен за всичко, което има.
Джордж Сондърс
Писането е най-великото нещо, което може да се случи на човек. Най-доброто е.
Джос Уедън
Писането е самотно занимание и това ни харесва по този начин.
Джулиан Маклийн
Основният проблем с писането в стихове е, че ако четвъртият ви ред не излезе правилно, трябва да хвърлите четири реда и да измислите съвсем нов начин за атака на проблема. Така че смъртността е страхотна.
Доктор Сюс
Четенето, писането, математиката, астрономията, химията, медицината, физиката и други бяха едновременно дълбоки окултни тайни. Днес много от тези неща се преподават на децата преди да започнат училище. Окултизмът на миналото става наука на бъдещето.
Доналд Майкъл Крейг
Писането и даването на глас на това, което чувствам, ме прави щастлива. И да подкрепя хората да намерят своя глас, страст, възмущение и съпротива. Няма нищо по-добро от това.
Ева Енслър
Писането е продукт на дълбоко нарушена психика и в никакъв случай не е терапевтично.
Една О'Брайън
Голямото удоволствие за мен при писането на разкази е яростното, елегантно предизвикателство.
Ейми Блум
Документалната литература е по-лесна и по-трудна за писане от художествената литература. По-лесно е, защото фактите вече са изложени пред вас и вече има повествователна дъга. Това, което го прави по-трудно е, че не сте свободни да използвате въображението и креативността си, за да попълните всички липсващи празнини в историята.
Ейми Блум
Дръжте устата си затворена и вижте какво се случва около вас. Не довършвайте изреченията на хората вместо тях. Не само чуйте какво казват, но и как се държат, докато го казват. Това беше страхотно обучение за писане.
Ейми Блум
Днес всичко, което правя от сутрешната медитация - закуска, разходка, писане, четене и дори отдих - се ръководи само от една цел: как да дам най-добрия сметка за живота си, който мога да служа на всички.
Екнатх Еасваран
Животът е като писане с химикалка. Можете да зачеркнете миналото си, но не можете да го заличите.
Е. Б. Уайт
Най-доброто писане е пренаписването.
Е. Б. Уайт
Не обичам много въпроси относно процеса на писане, защото истината е, че не знам как пиша.
Елизабет Бърг
Никога не съм бил много вярващ, че можеш да преподаваш писане само по себе си.
Елизабет Бърг
Аз съм много нервен читател, тъй като съм толкова дисциплинирана относно четенето си, колкото и за писането си.
Елин Хилдебранд
Въображението наистина зависи от паметта и наблюдението, тези неща, за които всъщност мислим, че са част от публицистичното писане.
Елиф Батуман
Като студентка, а по-късно и като писателка, ми беше трудно да поддържам чистата, почти еротична любов към четенето, която имах като дете - знаете, където се качвате в леглото и четете с часове и часове, както и самата книга е този зареден магически обект. По-късно, когато писането стане ваша работа, това е свързано с егото и всякакви притеснения и не винаги е лесно да се стигне до това състояние на чисто бягство.
Елиф Батуман
Често при писането на програми артикулацията и яснотата са по-важни от това, което всъщност казвате.
Етгар Керет
Никой друг в света не би гледал на писането като на майсторство - това е изцяло тази протестантска трудолюбива етика. Влизате в този вид безкрайно пространство на въображение и се ограждате с всевъзможни закони.
Етгар Керет
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
21
Следваща