Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писане" - страница 17
Най-очевидната разлика между писането на романи и мемоари е, че моите мемоари са истински истории и изследват определени преживявания, които съм преживял, и по този начин действат в границите на паметта и фактите.
Даниел Трусони
Първите форми на писане се появиха не за изкуство, литература или любов, не за духовни или литургични цели, а за бизнес - може да се каже, че цялата литература произхожда от разписки за продажба (извинете).
Даниел Левитин
Най-добрият съвет за писане е просто да пишете; да седне и да пише, да започне да се прави и да не се плашите от празната страница.
Дейвид Алмънд
Хората, които достигат по-високите стъпала в управлението на бизнеса, продажбите, инженерството, религиозната работа, писането, актьорството и във всяко друго занимание, стигат до там, следвайки съвестно и непрекъснато план за саморазвитие и растеж.
Дейвид Шуорц
Подхождайте към писането, подхождайте каквато и да е работата ви, с възхищение към себе си и към онези, които са го правили преди вас. Запознайте се с вашия занаят, доколкото е възможно да станете.
Алекс Банаян
От самото си начало американското писане е в диалог с други литератури.
Джайлс Фодън
Мисленето за писане не е писане. Планирането на писане не е писане. Нито говорим за това, не публикуваме, нито се оплакваме колко е трудно. Те може да са част от процеса. Но само писането е писане.
Джак Кетчъм
Кой беше Исус изобщо? След двадесет века няма кой да се съгласи. Четирите канонични евангелия не отговарят на съвременните стандарти на биографичното писане и - извън този материал - има скъпоценни малко съвременни доказателства, освен няколко хвърлящи спомена за Исус или движението, центрирано върху него.
Джей Парини
Не е случайно, че толкова много религиозни вярвания датират от времена, когато никоя наука не би могла да даде задоволително обяснение за много от природните явления, вдъхновяващи писанията и митовете.
Джеймс Д. Уотсън
Работещите семинари и програми, които са навсякъде, насърчават писането. И ако това води до повече писане, то произвежда и повече читатели на повишено ниво. Така че общо взето, хубаво нещо.
Джеймс Солтър
Какъв е крайният импулс за писане? Защото всичко това ще изчезне.
Джеймс Солтър
Намирам, че най-трудната част от писането е първоначалното слизане, защото написаното от вас обикновено е толкова ужасно, че обезсърчава; не искате да продължите. Това мисля, че е трудно - обезсърчението, което идва от това да видиш какво си направил.
Джеймс Солтър
Имам голяма доза увереност и вяра в способностите си да пиша. Има и други области от живота ми, в които не съм толкова уверен и нямам толкова вяра, но що се отнася до писането и работата, не се притеснявам за това. Вярвам си, че ще го направя правилно.
Джеймс Фрей
Най-големите правила на драматичното писане са конфликт, конфликт, конфликт.
Джеймс Фрей
Да си писател сега е много повече от писането. Има публикации, турнета, маркетинг, присъствие в мрежата.
Джеймс Фрей
Мисля, че има нещо, което се губи, когато напишем нещо - нещо се губи в превода. Затова изговарям всичко и е по-важно как звучи. И прилагайки това към по-официални аспекти на писането.
Джеймс Фрей
Писането не ми е ценно. Това не е нещо, което изисква специфична среда. Знаеш ли, това е моята работа. Подобно на всеки, който има работа, и вие трябва да си вършите работата, когато не ви се иска, независимо колко добри или лоши са условията, независимо колко добри или лоши може да се чувствате в даден ден.
Джеймс Фрей
Опитвам се гласът в главата ми да излезе на страницата. Опитвам се да го направя много по-разговорен от друго писане. Говоря всичко, така че ако нещо звучи правилно, го пиша. Това е повече за звука и ритъма на речта, отколкото за писмения език.
Джеймс Фрей
Идеята, че можеш да се издържаш от писане, винаги ме е вълнувала.
Джейн Голдман
Писането на романи е по същество аматьорска дейност.
Джейн Смайли
Нашият дълг се намира в разкритата Божия воля в Писанията. Нашето доверие трябва да бъде в суверенната воля на Бог, тъй като Той работи в обикновените обстоятелства от нашето ежедневие за нашето добро и Неговата слава.
Джери Бриджис
Писането на добре обмислен план за деня с правилните приоритети е нашето всичко. Времето е основната стратегия, която ще ви отведе до вашето собствено чудо рано сутринта, и най-важният елемент в тази книга, който прави разликата между успеха и неуспеха.
Джеф Сандърс
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
21
Следваща