Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писане" - страница 16
Писането е проклета самота, трябва да го разбереш към средата на четиридесетте си години.
Щефани Рос
Писането е моята ваканция от живота.
Юджийн О'Нийл
Проблемът е, че тези от нас, които са родени в исляма и които не искат да живеят според писанията - ние нямаме това, което имат евреите, което е рабинска традиция, която ви позволява да задавате въпроси. Ние също нямаме църковната традиция, която християните имат.
Аян Хирси Али
Ние нямаме писания от тях, или писания от всякакъв вид, всъщност от първите две десетилетия на християнското движение.
Барт Ърман
От доказателствата, представени в тази книга, става ясно, че фармацевтичната индустрия върши пристрастна работа по разпространението на доказателства - да бъдем изненадани от това би било абсурдно - независимо дали става дума за реклама, повторение на лекарства, писане на думи, скриване на данни, подкупване на хора или провеждане на образователни програми за лекари.
Бен Голдейкър
Лошото писане не е по-лесно от доброто писане. Толкова е трудно да се направи на тоалетна седалка, колкото и на прозореца на замъка. Само гледката е различна.
Бен Хеч
Писането е акт на съпричастност. Вие заемате и разбирате гледна точка, която може да ви е чужда - и работата често е ключалката, през която надничате.
Бенджамин Пърси
Писането е упорита работа и ако нещо е вярно за процеса, това е фактът, че една добра история е трудна за намиране и дори по-трудно да се получи на хартия. Какво е по-малко романтично, отколкото да гледаш сам на празен екран?
Адам Джонсън
Писането е като всичко - игра на бейзбол, свирене на пиано, шиене, забиване на пирони. Колкото повече работите по него, толкова по-добър ставате. Но изглежда, че отнема повече време, за да станеш по-добър в писането, отколкото да чукаш пирони.
Бетси Байърс
Писането на диалог е като писането на песен, което съм правил.
Брайън Азарело
През първите формиращи векове на своето съществуване християнството е отделено от и действително антагонистично на държавата, с което едва по-късно се включва. Още от живота на своя основател, ислямът е бил държавата и идентичността на религията и правителството е неизтриваемо отпечатана върху спомените и осъзнаването на вярващите от техните собствени свещени писания, история и опит.
Бърнард Луис
Взех всичко, от писането на фантастика по отношение на разказ, емоция, ритъм, тема и т.н., и го включих в написването на тази книга, която съдържа това, което знам като академик - критиката е, че има нюанси на описание.
Виет Тан Нгуен
Майка ми беше религиозна; тя беше запозната с митологията и писанията; тя можеше да разкаже метафизичните нюанси и да накара историята да оживее с тяхното по-дълбоко значение. Настоящото поколение пропуска това.
Вилаянур Рамачандран
Създадох първата си рутина на писане, когато бях на 13. Учебната година току-що приключи и спечелих куп книги, за да бъда най-добрият ученик по редица предмети. Купчината включваше няколко тетрадки с 60 листа, които реших да запълня с разкази.
Айобами Адебайо
Все още се стряскам, когато хората ме питат за съвет за писане.
Айобами Адебайо
За моите студенти, които се опитват да научат занаята на писането в клас по писане - съвременната литература е това, което е най-полезно.
Алан Лайтман
В писането на художествена литература бих казал, че има няколко различни направления, които са изтъкани от моето собствено писане, и всяко е повлияно от различна група писатели.
Алан Лайтман
Обикновено с роман започваш без идея какво да правиш, защото твоята работа е да създаваш убедителни персонажи и след това те просто тичат наоколо да полудяват. Проблемът с писането на мемоари, очевидно е, че не можете да го направите, защото някак си знаете какво ще се случи. Защото ти си героят.
Гари Щейнгарт
Безсловесността на депресията е страховито преживяване. Не можете да се обаждате на приятелите си, писането на имейл е извън вас, не можете да поставите писалка на хартия. Заболяването е крах на безсмислието, липсата на структура, срив на формата.
Гуинет Луис
През всички тези други неща, които правех, винаги се връщах към писането и именно писането ме караше да се чувствам цялостна, завършена.
Дана Греш
Що се отнася до стила, мисля, че мемоаристът трябва да притежава уменията на романиста и всички елементи от инструментариума на романиста. Когато чета мемоари, искам наистина, дълбоко да преживея това, което е преживял авторът. Искам да видя героите и да чуя начина, по който говорят, и да разбера как мислят. И по този начин писането на мемоари е подобно на писането на роман.
Даниел Трусони
Научих се да пиша, за да разбера кой съм и затова да, писането беше акт на самоактуализация в началото.
Даниел Трусони
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
21
Следваща