Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писане" - страница 11
Винаги съм се чудил дали добрите хора, които ни изпращат библии, наистина си мислят, че анкилостомата и гладът се лекуват от писанията? Нашите пациенти са неграмотни.
Абрахам Вергезе
Начинът да напишеш книга е всъщност да напишеш книга. Писалката е полезна, писането също е добро. Продължавайте да поставяте думи на страницата.
Ан Енрайт
Писането не е мой проблем, а мое решение.
Ан Енрайт
Искате ли да направите това нещо? Седнете и го направете. Не пишете ли? Продължавайте да седите там. Не се ли чувства добре? Продължавайте да седите там. Мислете за себе си като за монах, вървящ по пътя към просветлението. Мислете за себе си като за гимназист, който иска да бъде неврохирург. Възможно ли е? Да. Има ли някакъв пряк път? Нито един не съм намерил. Писането е нещастен, ужасен бизнес. Останете с него. По-добре е от всичко на света.
Ан Патчет
Направих потресаващо откритие. Прекарано време за писане = резултат от работата. Удивително.
Ан Патчет
Хората винаги казват: "Може ли да се научи писане?" Винаги мисля, че мога да те науча как да напишеш по-добро изречение, как да водиш диалог, как да правиш образ, но не мога да те науча как да бъдеш почтен човек и не мога да те науча как да имаш нещо да кажа.
Ан Патчет
Приятелството ни беше като писането ни в някои отношения. Това беше единственото нещо, което беше интересно за иначе скучния ни живот. По-добре ни беше, когато бяхме заедно. Заедно бяхме малко общество на амбиция и високи идеали. Бяхме нежни, търпеливи и любезни. Ние изобщо не бяхме като света.
Ан Патчет
Ако това, което искаме да направим, е да популяризираме четенето, писането и публикуването и да се уверим, че това е бизнес, който продължава да продължава - защото това е бизнес! Това не е просто изкуство - тогава трябва да поемем отговорност. Ставам някак луд и пенлив, когато се замисля за това. Това наистина има значение.
Ан Патчет
Когато приключите с писането на публикация, върнете се назад и добавете куршуми, подглави, интервали; елиминирайте дългите абзаци или изречения.
Майкъл Хаят
Обичаш ли да четеш? Това е най-доброто нещо, което може да ти се случи в живота. Писането има и други последици.
Мануел Ривас
Писането просто е най-трудно.
Мариета Чудакова
Излязох професионално като адвокат и когато си адвокат, писането на 50-страничен брифинг за една нощ е просто още един ден в офиса. Научаваш се да правиш избор много бързо и се научаваш как да сваляш мислите си много бързо.
Марк Гугенхайм
Цялото учение и цялата истина и всяка доктрина трябва да бъдат изпитани в светлината на писанията.
Мартин Лойд-Джоунс
Привлечена съм от него. Мисля, че сме идеални един за друг. И не непременно като двойка. Може би ще бъдем страхотни приятели. Най-доброто. Да, разбира се. И приятели по писане.
Мартина Хаг
Правя три неща: говорене или преподаване, което ми харесва най-много, обучението е мястото, където научавам всичко, а писането е там, където достигам до хората.
Маршал Голдсмит
По едно време бях уморен от писането на стихове и исках да се откажа от него. По друго време бях решен да бъда поет, докато не успея да установя гордо име над другите. Алтернативите се бориха в съзнанието ми и направиха живота ми неспокоен.
Мацуо Башьо
Талантливото писане за пари, например, детективски истории, се счита за неморално в обществото. Творчеството в името на по-високи цели се одобрява от същото общество и предизвиква голямо уважение.
Мачей Сломчински
Искам да кажа, че процесът на писане на роман е изпълнен със съмнения в себе си и отвращение към себе си.
Мег Уолицър
С моето писане все още мога да играя в омагьосан замък или да живея в стара крепост. Мога да бягам от призраци или да яздя делфини всеки ден от седмицата.
Мери Поуп Озбърн
Писането е чудо. Можете да пътувате навсякъде по света, до всяко време и на всяко място - и все пак да сте у дома навреме, за да вечеряте.
Мери Поуп Озбърн
Открих, че писането на детски книги е начин да продължа да живея във въображението си като дете. Така че написах няколко книги, преди да започна "Къща на магическото дърво". След това, след като получих това, никога не се обърнах назад, защото можех да бъда някъде различен във всяка една книга.
Мери Поуп Озбърн
В Писанията Бог се явява като Отец и въпреки това Светият Дух избра да ми разкрие Божието лице като Майка. Никога не съм мечтал да се наричам свят, никога не съм предполагал. И все пак Бог, когото нарекох Майка, избра да даде благодат на дори една толкова недостатъчна като мен с екстаза на Светия Дух, движещ се през мен. И така се превърнах в рупор на Майката, перце на Нейния дъх. Как трябваше да опиша такава мистерия на Гиберт? Никога не съм търсил виденията, но те идваха.
Мери Шарат
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
21
Следваща