Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Писане"
Отне ми петнайсет години, за да открия, че нямам талант за писане, но не можах да се откажа от него, защото вече бях твърде известен.
Робърт Бънчли
Писането е изследване. Започваш от нищо и се учиш, докато се движиш.
Едгар Лорънс Доктороу
Индийската диаспора е прекрасно място за писане и имам късмета да бъда част от нея.
Киран Десаи
Писането е социално приемлива форма на шизофрения.
Едгар Лорънс Доктороу
Писането ме спаси от греха и неудобството на насилието.
Алис Уокър
Знаеш, че пиша бавно. Това е най-вече защото никога не съм доволен, докато не кажа колкото е възможно повече с няколко думи, а писането накратко отнема много повече време, отколкото дългото писане.
Карл Фридрих Гаус
Писането извлича смисъл от живота. Работите цял живот и може би сте осмислили една малка област.
Надин Гордимър
Прекарах 20 години в писането на тези книги. Ако исках да кажа, че мъжете са зверове и крещят, това отнема 30 секунди.
Андреа Дуоркин
Необходимостта от писане идва от необходимостта да се осмисли нечий живот и да се открие полезността му.
Джон Чийвър
Писането е много умишлено. Романист вероятно би могъл да проведе военна кампания с известен успех. Те със сигурност биха могли да управляват държава.
Колм Тойбин
Тайната при писането на комедии е да знаете накъде отива всичко... и да го изпреварите.
Робърт Орбън
Писането е единственото нещо, което когато го правя, не чувствам, че би трябвало да правя нещо друго.
Глория Стейнем
Писането не е нищо повече от управляване на мечти.
Хорхе Луис Борхес
Далеч повече мисъл и грижа влизат в състава на която и да е видна реклама във вестник или списание, отколкото да влязат в писането на техните функции и редакции.
Маршал Маклуън
Писането е много детска площадка - артистична детска площадка. Това е най-забавното нещо, което правя.
Шаная Туейн
В сравнение с писането конните надбягвания са солиден и надежден бизнес.
Джон Стайнбек
Писането не е професия, а призвание да бъдеш нещастен.
Жорж Сименон
Писането и четенето за мен са синоними на съществуването.
Гъртруд Стайн
Някой каза, че писането е лесно, просто сядате на пишещата машина и отваряте вена. Зависи от книгата. За някои, трябва да направя доста изследвания, които ми харесват. Други са много по-близки до мен.
Ан Ривърс Сидънс
Изглежда, че много хора смятат, че писането на поезия си заслужава, въпреки че не плаща почти нищо и не се чете толкова широко, колкото би трябвало да бъде.
Марк Странд
Трябва да направя по-близки изследвания и проверка на фактите за научната фантастика. Това обаче не означава, че писането на добра фантазия не включва добро изследване.
Сара Зетел
Вероятно внимателният заговор отразява моята личност. По природа съм педантичен. Не мога да си представя скоростно писане на нещо, което се случва да ми изскочи в главата.
Уилям Ландей
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
21
Следваща