Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Брак" - страница 7
Повечето от тези така наречени алтернативни споразумения възникват от руините на браковете, а не като подобрение на старомодния брак.
Кристофър Лаш
Моят мироглед, моята философия, моите нагласи, моите взаимоотношения, моето родителство, моят брак - всичко е преобразено от връзката ми с Христос.
Лий Стробъл
Гледай с двете си очи преди брака и ги държи полузатворени след това.
Мадлен дьо Скюдери
Бракът е реализацията на любовта. Да обича истински може само напълно съзрялата душа и в този случай любовта вижда в брака своята най-висока награда и не помръква от блясъка на (сватбения) венец, а още по-пищно разпръсква своя аромат, като под лъчите на слънцето...
Висарион Белински
Малките деца все още са символ на вечния брак между любовта и дълга.
Джордж Елиът
Това беше идеалният брак, тя не искаше, а той не можеше.
Спайк Милиган
Бракът е средството да се спасиш от страстта в любовта.
Михаил Пришвин
Бракът е може би най-скъпият начин за един средностатистически мъж да се справи с прането.
Бърт Рейнълдс
Родителите ми имат чудесен брак вече много години. Но аз не мога да гарантирам за себе си за толкова дълго време.
Ким Уайлд
Брак - многогодишен героичен труд на бащата и майката, за да изправят на крака децата си.
Джордж Бърнард Шоу
Всяка романтика приключва с брак.
Томас Харди
След двадесет години брак аз, мисля, че започнах да разбирам какво иска жената. Любовта за жените е това което е между диалог и шоколад. А за мъжете е това което е между секс и пиене.
Мел Гибсън
Бракът въздържа непостоянството на човешките страсти.
Андре Мороа
Брак - това е триумф на привичките над ненавистта.
Оскар Левант
Винаги съм подозирал, че бракът е свързан с лишения, но дори и в кошмарите не можех да си представя, че е изпълнен с такива ужасни жертви.
П. Г. Удхаус
Любовта е преходна и завършва с брак. В брака от любовта остава само ароматът на неузрял плод.
Ралф Уолдо Емерсън
Браковете се сключват от мъже и жени; не от обществото; не от държавата; не от църквата; не от свръхестествени същества.
Робърт Ингерсол
Няма лоши бракове, има лоши съпруги.
Саша Гитри
Любовта е сляпа, но бракът е гениален очен лекар.
Симон Синьоре
Не вярвам в брака. Вярвам в любовта и доверието, но не вярвам в брака. Бракът са много адвокати, но не и влюбени. Не ми се нрави това усещане за брака - хората встъпват в някаква длъжност и вече са подчинени един на друг. Аз просто искам да се събудя до човека който съм избрала.
Сюзън Сарандън
Страхотното нещо на брака е, че създава доверие, най-ценното нещо.
Тиодор Зелдин
Институцията на брака, ако я разгледате в продължение на много векове, е идвала и си е отивала.
Тиодор Зелдин
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
21
Следваща