Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Брак" - страница 5
Бракът е като ножица - половината могат да се движат в противоположни посоки, но те ще изучат всеки, който се опитва да стои между тях.
Сидни Смит
Добрият брак почива на талант и дружба.
Фридрих Ницше
Винаги ще бъда тъжна, че бракът ми свърши.
Шаная Туейн
Бракът не е съществително; това е глагол. Това не е нещо, което получавате. Това е нещо, което правите. Това е начинът, по който обичате партньора си всеки ден.
Барбара де Анджелис
Истинското неравенство в брака е неравенството на душите.
Виктор Юго
Бракът е основната причина за развода.
Граучо Маркс
Обикновеният човек, който е щастлив в брака е много по-щастлив от гения, който живее в самота...
Дейл Карнеги
Бракът е единствената форма на робство, допускана от закона.
Джон Стюарт Мил
Бракът се формира от любов, като оцет от вино.
Джордж Байрон
Бракът не е проста любовна връзка, това е изпитание, а изпитанието е жертва на егото за връзка, в която двама са се превърнали в едно.
Джоузеф Камбъл
Бракът... не е любовна връзка; той е изпитание.
Джоузеф Камбъл
Това беше единствената амбиция, която някога съм имал - не да съм танцьорка или холивудска филмова звезда, а да бъда домакиня в добър брак.
Дорис Дей
Бракът е кратък отдих между романи.
Жа Жа Габор
Докато съществуват разводи, от брака няма смисъл.
Катрин Деньов
Предполагам, че това е бракът, или е бил, или може да бъде. Сваляш маската. Допускаш умората. Навеждаш се и целуваш годините, защото те са нещата, които имат значение.
Колъм Маккан
Бракът е единична килия за двама.
Аркадий Давидович
Бракът е една от малкото исторически прояви, при които завоевателят се подчинява на победения.
Бранислав Нушич
Свободната любов без обети и клетви е възможна само между равни, за неравните е предвиден бракът като неподвижна форма.
Михаил Пришвин
От тигана в огъня! Какво е бракът освен проституцията на един мъж вместо на много? Без разлика!
Анджела Картър
Мисля, че бракът е красиво нещо. Все още съм поддръжник на това.
Нас
Въпреки че съм импулсивен в много области на живота си, бракът не е една от тях.
Нийл Строс
Първо любовта, после брака: първо пламъка, после дима.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
21
Следваща