Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Брак" - страница 4
Бракът трябва да бъде безкрайно взаимно възпитание.
Анри-Фредерик Амиел
Почти никой не е достатъчно глупав да си представи, че той автоматично заслужава голям успех във всяка област на дейност; въпреки това почти всеки вярва, че той автоматично заслужава успех в брака.
Сидни Харис
Бракът не е свързан с възрастта; става въпрос за намирането на подходящия човек.
София Буш
Никой женен мъж не може да се счита за щастлив, ако е принуден да пие джин от по-лош вид, отколкото преди брака.
Хенри Луис Менкен
Аз държа на старомодно схващане, че щастливият брак е венецът на живота на жената.
Беатрикс Потър
Бракът е добър като институция, но лош като навик.
Бъстър Кийтън
След 45 години брак, когато имам спор със съпругата си, ако не сме съгласни, правим каквото иска. Но, когато се съгласим, правим каквото искам!
Жак Пепен
Бракът е кооперация, и към любовта той няма никакво отношение.
Лев Ландау
За някои от нас никак не е лесно да наблюдават минисериал, който трае далеч по-дълго от повечето бракове.
Ерма Бомбек
Има добри бракове, но никога прекрасни.
Франсоа дьо Ларошфуко
От многото знаменити мъже, които са ме обичали, нито един - подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото в жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа.
Джина Лолобриджида
Никой не е принуден да сключва брак, но всеки трябва да бъде принуден да се подчинява на законите на брака, след като веднъж го е сключил.
Карл Маркс
Главният секрет на успешния брак е в нещастията да се виждат случайности, а случайностите да не се възприемат като нещастия.
Харолд Никълсън
Бракът е наистина трудна работа, защото трябва да се справяш с чувства и адвокати.
Ричард Прайър
В Холивуд един брак се смята за успешен, ако изтрае повече от млякото.
Рита Ръднър
По-добре да бъдеш нещастен в любовта, отколкото нещастен в брака, но някои хора успяват да постигнат и двете.
Ги дьо Мопасан
Лекарството от любов е брак.
Антистен
При брака е рисковано един мъж да се прибере твърде късно, но понякога може да представлява още по-голям риск, ако се прибере твърде рано.
Марсел Ашар
Брак без любов - това е узаконена проституция.
Андре Мороа
За мъжете бракът означава старт, за жените - приземяване.
Питър Устинов
Във всички отношения е нужно да продължиш движението - било за работа, брак или приятелство.
Ричард Гиър
Никой човек, свързан с мен по кръв или брак, няма да бъде назначен на длъжност.
Ръдърфорд Хейс
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
21
Следваща