Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Брак" - страница 17
Какви са вашите убеждения за каквото и да било, това създава вашите действия. Това, което вярвате в брака, създава начина, по който се справяте с брака си. Това, което вярвате в отглеждането на деца, създава начина, по който правите това.
Дейв Рамзи
Ние с теб бяхме женени и живеехме в онова малко тъмно пространство между двама души, където бракът съществува.
Дейвид Еберсхоф
Живот, свързан с моя, до края на живота ни... това е чудото на брака.
Дени дьо Ружмон
Страстта и брака са по същество непримирими. Произходът и краищата им ги правят взаимно изключващи се. Тяхното съвместно съществуване в нашата среда постоянно поражда неразрешими проблеми и породените от тях конфликти представляват постоянна опасност за всяка една от нашите социални гаранции.
Дени дьо Ружмон
За обществото бракът несъмнено е от полза. Но тежестта на цивилизования морал е твърде тежка, за да могат да го понесат.
Джед Рубенфелд
Жените напускат браковете си, когато не могат да поемат повече. Мъжете си тръгват, когато намерят някой нов.
Джей Кортни Съливан
Дръжте очите си широко отворени преди брака и след това половината затворени там.
Джеймз Добсън
Добрият брак не е този, в който цари съвършенството: това е връзка, при която здравословната перспектива пренебрегва множество "неразрешими".
Джеймз Добсън
Бракът е успешен само като доживотен ангажимент без клаузи за бягство.
Джеймз Добсън
Според мен нашето общество не може да бъде по-стабилно от основата на отделните семейни единици, върху които то почива. Нашето правителство, нашите институции, нашите училища... наистина, нашият начин на живот зависи от здравословните бракове и лоялността към уязвимите малки деца около краката ни.
Джеймз Добсън
Едно от първите неща, които вие и вашият годеник трябва да развиете, е смислен молитвен живот дори преди сватбата. Съпругата ми Шърли и аз го направихме и времето, което прекарахме на колене, беше стабилизиращият фактор през почти четиридесет години брак.
Джеймз Добсън
Моето предложение е, че няма изход от човешкото състояние. Секс, смърт, брак, деца, родители, болест. Няма изход. Те са мизерия, всички те.
Джеймс Хилман
Дори бракът ми да се разпада и децата ми да са нещастни, все още има част от мен, която казва: "Боже, това е очарователно!"
Джейн Смайли
Любовта е обща емоция. Бракът е изключително специфичен.
Джейн Смайли
Хармонично се събрахме в ежедневието и в работата, подкрепяхме се взаимно, проявявахме интерес към дейностите на другият, независимо от значителното разстояние между нашите научни области, опитите да разрушат брака ни и неизбежното влошаване на здравето на Стивън.
Джейн Хокинг
Бракът е двупосочна улица. Трябва да си силен сам по себе си, преди да можеш да бъдеш силен с някой друг.
Дженифър Пробст
Бракът е сложен бизнес, обясни му г-жа Грейлинг. - Трудна работа е, а понякога се оказва, че само вие се опитвате да поддържате връзка.
Джил Пол
Бракът не е свързан основно с икономически просперитет; става дума главно за показване на заветната любов между Христос и неговата църква. Познаването на Христос е по-важно от изкарването на прехраната. Да ценим Христос е по-важно от раждането на деца. Да бъдеш обединен с Христос чрез вяра е по-голям източник на брачен успех от перфектния секс и просперитета на двойни доходи.
Джон Пайпър
Всички бракове се развалят еднакво, с малки вариации.
Джонатан Тропър
Като превръща раждането на детето във физически избор на майката, сексуалната революция превръща брака и подкрепата на детето в социален избор на бащата.
Джордж Акерлоф
Брак - оригинален опит да намалиш разходите наполовина, увеличавайки ги двойно.
Джордж Майкс
Бракът е най-трудната работа, която някога ще направите.
Джули Андрюс
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
21
Следваща