Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Брак" - страница 16
Мисля, че отстъпчивостта е една от тайните на щастливия брак.
Си Джей Бокс
Понякога не издържате звука на гласа й, а друг път се чудите как бихте дишали, ако тя не беше там. Това е бракът и тя ще се почувства по същия начин.
Шанън Стейси
...но междувременно времето на живота вече наближаваше, когато мъжът трябва да направи недвусмислен избор: или брак, или съдбата на мъдрец - безбрачие, радостите на монашеството и самотата.
Шеридан Ле Фаню
След двадесет години брак установяваш, че съпругът ти е мъж и се ядосваш за това.
Шеридан Ле Фаню
Бракът е финансово партньорство. Бракът няма нищо общо с любовта. Любовта е избор, който можем да правим всеки ден. Романтичната любов като път към брака е сравнително нова концепция, казвам му. И това е глупаво.
Шонда Раймс
Бракът е свещен. Но по-добре е да разрушите бракът, от колкото да позволите той да ви разруши!
Ървин Д. Ялом
Религията е дете, родено от брак на страхът с невежеството.
Юрий Нестеренко
Баща ми винаги казваше, че първите десет години брак са като гладен круиз. Не можахте да отстраните проблемите, докато не разберете къде се крият.
Барбара Бретън
Мълчанието беше забило пирон в ковчега на моя брак. Но комуникацията беше ключова.
Барбара Делински
Бил съм женен два пъти. Моят последен брак се срина през 1968 година. Причината за развода стана неизпълнено обещание. Разберете, аз обещах, че през следващата година ще работя не толкова много. Но понеже при мен възникнаха проблеми с данъчната служба, ми се наложи да работя толкова, колкото и преди, за да се разплатя с държавата.
Би Би Кинг
Играта на шах. Предполага се, че мъжете са го измислили и става въпрос за война, мъже и опустошения, храброст и гений на командване и раздвижване на парчета и... Не. Това е бракът. Кралицата се мести навсякъде, където пожелае.
Бил Козби
Сърцето на брака са спомените.
Бил Козби
Всички мъже трябва свободно да използват онези седем думи, които имат силата да водят гладко всеки брак: Знаеш ли скъпа, може би си права.
Бил Козби
Повечето неженени хора нямат представа какво е необходимо, за да накараш един брак да работи; те силно подценяват цената, която хората трябва да платят, за да изградят дългосрочни взаимно удовлетворяващи взаимоотношения. И не успяват да разберат, че единствените хора, които имат силата да платят тази цена, са онези, които са преодолели дълбините на връзката си с Бог и са се справили със собствената си разбитост.
Бил Хайбълс
Няколко от нашите деца са се оженили извън моята вяра. Бих ли предпочел да се женят в рамките на своята религия? Да, защото знам, че сключването на брак извън семейната вяра много вероятно ще им донесе повече проблеми - но не от мен. Моята работа е да ги приемам и обичам, а не да ги критикувам и да затруднявам живота им.
Бърни С. Сийгъл
Любовта е пътешествие от първия руж на физическо привличане до брак на души.
Вирджиния Хенли
В Нигерия има силна гледна точка, както и в много други култури, че бракът не е пълен без деца. Не съм съгласен; Внимавам с идеята, че хората трябва да имат някаква определена функционалност, за да бъдат пълноправни членове на обществото.
Айобами Адебайо
Вашето тяло е основата и метафората на живота ви, израз на вашето съществуване. Това е вашата Библия, вашата енциклопедия, вашата житейска история. Всичко, което ви се случва, се съхранява и отразява в тялото ви. В брака на плът и дух разводът е невъзможен.
Габриела Рот
Никое човешко същество не може да разруши структурата на брака, освен двамата, които са го направили. Това е единствената човешка сграда, която е непревземаема освен отвътре.
Гуен Бристоу
Няма два еднакви брака, дори и за съпрузи, които са в един брак. Защото всеки човек възприема и изживява средата по свой начин.
Гунар Столесен
Може би именно това е бракът: Двама души, които създават култ заедно.
Даниел Трусони
Психолозите наричат това привикване, икономистите го наричат намаляваща пределна полезност, а останалите от нас го наричат брак.
Даниел Гилбърт
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
21
Следваща