Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дост" - страница 2
Сатирата е трагедия плюс време. Давате му достатъчно време, обществото, рецензенти ще ви позволят да го сатиризирате. Което е доста нелепо, когато се замислите.
Лени Брус
На мъжа, за да съблазни жената, му е необходимо доста по-изострено разбиране за хората, отколкото на Бисмарк да изиграе цяла Европа.
Василий Ключевски
Мислиш ли, че Бог е направил света, за да се позабавлява сам, защото му е било скучно? Защото ако е така, той би трябвало да е доста непочтен.
Джак Керуак
Това е лоша черта у мъжете – да се стесняват от своето сърце. Това е също самолюбие, обаче фалшиво. Те по-добре да се стесняват от ума си – защото той доста по-често греши.
Иван Гончаров
Хората са се научили да се ползват от всичко, само не и от свободата си. Може би да се бориш с нуждата и крайната необходимост е доста по-лесно, отколкото със свободата. В нужда хората се закаляват и живеят с мечти за свободата. Но ето, че идва свободата и хората не знаят какво да правят с нея.
Михаил Пришвин
Като всички чисти създания, котките са доста практични.
Уилям Бъроуз
Някой каза, че писането е лесно, просто сядате на пишещата машина и отваряте вена. Зависи от книгата. За някои, трябва да направя доста изследвания, които ми харесват. Други са много по-близки до мен.
Ан Ривърс Сидънс
Въпреки че видях доста свят, все още обичам да пътувам - просто имам ненаситно любопитство и харесвам да гледам през прозорец.
Майкъл Палин
Ѕ¤х критикуван доста остро от художници и скулптори, че не са включили работата си в нашите сгради.
Минору Ямасаки
Най-добрите импровизирани речи са тези, написани доста предварително.
Рут Гордън
Кучетата, като много малки деца, са доста луди.
Т. Х. Уайт
Животът е доста забавен, когато го гледате обективно отвън.
Филип Сиймур Хофман
Теорията е мръсна дума в някои мениджърски среди. Това е доста любопитно, защото всички ние, особено мениджърите, не можем да се справим без теории, както библиотеките не могат да се справят без каталози и по същата причина: теориите ни помагат да осмислим входящата информация.
Хенри Минцбърг
Адвокатите не се включиха сериозно в историите на Уотъргейт доста късно, когато разбрахме, че сме тръгнали към нещо.
Боб Удуърд
Философите никога не са напълно сигурни за какво говорят - за това какви всъщност са проблемите - и толкова често им отнема доста време, за да осъзнаят, че някой с малко по-различен подход (или дестинация, или отправна точка) прави своя принос.
Даниъл Денет
Не съм страхлива. Убивам всички паяци в къщата си; планирам летене с парашут. Аз съм За женската сила, аз съм доста самодостатъчна.
Елизабет Банкс
Животът е доста добър и защо да не бъде? Аз съм пират все пак.
Джони Деп
Имах доста учители, които не ме обичаха. Не се справях добре в училище.
Франсис Форд Копола
Аз съм писател, който идва от един спокоен живот. Спокойният живот може да бъде и доста смел живот. За всеки голямата смелост започва отвътре.
Юдора Уелти
Доста е неловко да бъдеш нечия мечта.
Катрин Деньов
Не очаквам хората да ме разберат. Това би било доста арогантно. Мисля, че на света има много хора, които никой никога не ги разбира.
Бьорк
Доста често се случва мъжът да бъде внезапно пленен от жена, която е много далече от неговия идеал.
Джордж Елиът
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
21
Следваща