Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дост" - страница 17
Феминистката обективност означава доста просто разположени знания.
Дона Харауей
Колко сте лековерни? Лековерността ви се намира в някакъв "център на лековерност" в мозъка ви? Може ли неврохирург да посегне и да извърши някаква деликатна операция, за да намали лековерността ви, в противен случай да ви остави на мира? Ако вярвате в това, вие сте доста лековерни и би трябвало да помислите за такава операция.
Дъглас Хофстатър
Не всички пазители на времето са сто процента перфектни професионалисти. Сред тях, за съжаление, има доста безполезни.
Ева Фьолер
Тя беше отвратителна и доста луда, но когато пораснах, разбрах, че най-лошото й наказание е да бъде себе си и не трябва да правя нищо повече.
Едуард Сейнт Обин
Неизбързаният ум носи способността да прави мъдри избори всеки ден - избор как да използваме времето си, къде да поставим ресурсите си и любовта си. Не говоря просто за избягване на плъховата надпревара, а за живот, изпълнен с артистична красота - живот, който почти е изчезнал от съвременната цивилизация, но е доста достъпен за всички.
Екнатх Еасваран
Не исках да предполагам, че аутизмът може да бъде проследен до гените на неандерталец. Въпросът е, че някои гени, които са замесени в аутизма, са се променили доста значително между времето на неандерталската линия и разделянето на човешката линия.
Елизабет Колбърт
Неандерталците бяха доста умни и ако активно ги убивахме, то вероятно го правехме по същия начин, по който хората се убиват помежду си.
Елизабет Колбърт
Хубавото на зодиака като система е, че е доста изчерпателна като набор от импулси и психологически състояния, за които може да се говори.
Елинор Катън
Първият модерен роман вече беше продукт, дори израз на негативна критика: "Дон Кихот" съдържа доста изрична критика към рицарския роман и неговата недостатъчност, за да отчете начина, по който се чувства истинският живот, когато ставате сутрин на Испания през XVII век.
Елиф Батуман
Чувствам се доста мрачен и срамежлив за няколко минути. Но тогава си спомням, че съм стар и никой не ме гледа.
Ема Хийли
Има място за анализ, но е подходящо да бъде доста фатално в молитвата и медитацията. Не дисектирайте Божията любов, но я почувствайте. Не дисектирайте божествената интелигентност, но я осъзнайте. Не се чудете как Бог може да реши този проблем, а просто Го гледайте как го прави по свой начин-и Той ще го направи, ако му дадете шанс. Знаете, че Бог е Любов. Така че продължете напред и не се занимавайте теоретично с това.
Емет Фокс
Нобеловата награда не е много важна за победителите - те обикновено са доста успешни хора. Но тя е ценна като начин за привличане на вниманието на обществеността към важната работа в икономиката.
Ерик Маскин
Наличието на малки деца винаги означава, че у дома има доста голям хаос, но това е част от забавлението.
Иванка Тръмп
Фундаментализмът означава да се чете доста консервативно и буквално, като се казва Библията е Божието слово и ние трябва да го следваме. Това, което пише, е това.
Илейн Пейджълс
Доста хора са тук, за да изучават Европейския съюз. Може би има такова нещо като Европейския съюз.
Йосип Новакович
Нито една нация не е съставена само от герои. Нашите – противно на легендите и читателите също не е. И това е много добре. Да живееш сам сред героите - не само че е кратко - би било доста непоносимо.
Карол Модзелевски
Бях доста доволна от развитието на кариерата ми, главно поради огромната свобода, която имах да напиша това, което исках да напиша. Имах много ясна представа за това коя съм като писателка.
Карън Джой Фаулър
Страхотните произведения – а аз мисля, че Междузвездни войни са страхотно произведение – са лесно податливи на множество правдоподобни интерпретации. Някои от тях са доста луди, но идеята, че трябва да го разглеждаме като дълбоко феминистка, или като дълбоко християнска приказка, или като упражнение на Фройд... Мисля, че всички те имат някаква истина.
Кас Сънстейн
Обичам да се забавлявам на себе си. Имам доста злобно чувство за хумор.
Алтън Браун
Мисля, че да имаш въображаеми приятели е невероятен механизъм за справяне. Това е доста прекрасно и има много смисъл за мен.
Катрин Апългейт
Мисля, че по-младите читатели се свързват толкова лесно с животинските герои, защото споделят известна уязвимост, особено когато става дума за възрастни хора, които могат да бъдат доста непредсказуеми.
Катрин Апългейт
Разбира се, това беше доста трудно, за да бъдеш ценен. Възлюбеният може толкова лесно да разочарова, когато неминуемо се окаже човек.
Катрин Хау
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
21
Следваща