Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глупост" - страница 18
Прекалената обидчивост е признак на глупост.
Екатерина Вилмонт
Ако обичаш нещо, освободи го. Ако е трябвало да бъде, ще се върне при вас. Но това, разбира се, бяха глупости. Ако обичаш нещо и го пускаш... то (здравей!) ще намери нещо друго, което да обичаш.
Елин Хилдебранд
Най-трудното да се справите не е егоизъм или суета или измама, а чиста глупост.
Ерик Хофер
Известно е, че други мъдреци са свикнали да разговарят с всякакви глупости, за да бъдат известни като фини критици на божествената истина.
Жан Калвин
Той призна поражението си и сега прие - прие болезнено, напълно, обречено - светската глупост.
Жером Ферари
Имам твърде много глупости вътре в себе си. Аз съм мръсен, мръсен, мръсен до дъното на душата си.
Жозе Кардозу Пириш
Да се откажете от една цел, без да имате друга, по-достойна, е възможно само от глупост или от безразсъдство.
Жорж Батай
Характеристиките, отразени от огледалото, издават, че той е лишен от всяка възможност за второ или свръх тяло-от политиката на надутото тяло на царя, от богоподобността на избрания от Господа заместник, от глупостите на глупак и дори от най-човешките скърби, живеещи във вътрешния човек. Раздробеното огледало означава или е разбиващата част на всяка възможна двойственост. Всички тези аспекти се свеждат до едно: до баналното лице и незначителната физика на нещастния човек, физика, която сега е лишена от всякаква метафизика. Това е едновременно по-малко и повече от Смъртта. Това е смъртта на Ричард и издигането на ново естествено тяло.
Ернст Канторовиц
Аз съм деликатно същество. Не спя поради глупост и не знам как бих спал поради важни за държавата неща.
Зденек Сверак
Няма колективен разум, но може да има колективно безумие или глупост.
Иосиф Давидович Левин
Но глупостта е нещо поправимо. Както се казва: пораснете и ще станете по-мъдри. Вярно, не всички стават по-умни с възрастта.
Ирина Пивоварова
Дамската глупост не познава граници, и е последната черта, която дама никога не трябва да пристъпва, ако не иска да постави кръст на собствената си чест и достойнство. От там насетне остава само да победи, или да загине.
Йоанна Хмелевска
Нищо не създава усещането за безкрайност толкова, колкото глупостта.
Йодьон фон Хорват
Въпреки това винаги е важно да помните, че способността да виждате нещата в правилната им перспектива може да бъде и често е отделена от способността да разсъждавате правилно и обратно. Ето защо човек може да е много добър теоретик и въпреки това да говори абсолютни глупости.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Глупакът може да умре, но глупостта е безсмъртна!
Йон Лука Караджале
Модата и глупостта са несъвместими неща.
К. У. Гортнър
Ние всички правим глупости, когато сме разсеяни.
Карън Роуз
Спиърс каза, че гордостта много пъти оневинява по-голяма глупост от празния мозък.
Катрин Каултър
Плачът е глупост! Няма нищо по-страшно от безкрайния и безрадостен смях без надежда.
Уилям Айриш
Няма нужда да чакате лошите неща и глупостите да свършат. Променете сега. Обичай сега. Живей сега. Не чакайте хората да ви дадат разрешение да живеете, защото няма да го направят.
Крис Кар
... съществуват глупости, които е способен да изкаже само глупак, подобно на това, че съществуват престъпления, които е способен да извърши само злодей.
Кристоф Виланд
Колкото и високи да са оценките на човешката глупост, човек многократно и периодично се стресва от факта, че: а) хората, които някога е бил преценил за рационални и интелигентни, се оказват безсрамно глупави. б) ден след ден, с непрестанна монотонност, човек е тормозен в дейността си от глупави личности, които се появяват внезапно и неочаквано на най-неудобните места и в най-невероятните моменти.
Карло М. Чипола
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
22
Следваща