Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глупост" - страница 15
Работата ми се струва отвратителна глупост, от която е трудно да се избяга.
Хуан Карлос Онети
Животът определено ще успее, ако не се занимавате с глупости.
Хънтър Дейвис
Героите не победиха. Героите бяха всеки, който спечели. Историята разказа тяхната история - мъртвите не казаха нито дума. Всичко това бяха глупости.
Хю Хауи
Глупостта презира мъдростите и наставленията.
Цар Соломон – Притчи
Ако глупостта отсъства на лицето - значи, тя присъства в ума, при това в трикратен размер.
Чарлз Лем
Много беше възможно за човек в самота; може би окончателните трансмутации и постижения в зоните от другата страна на централното Познание са били възможни само за духа в самота. Но някои неща бяха възможни само за мъж в компания и от тях най-важното беше балансът. Никой ум не беше толкова добър, че да не се нуждаеше от друг ум, който да му противодейства и да го изравни и да го спаси от самонадеяност, слепота, фанатизъм и глупост. Само в такъв баланс можеше да се намери смирение, смирение, което беше ясна скорост да приветстваш яснотата, когато и където и да се появи.
Чарлз Уилямс
Най-висшата глупост на човек е, че той се лишава от много, за да не се нуждае от бъдещето и животът му отминава, преди да има време да се наслади на това, заради което е работил толкова много.
Чарлс Никъл
Обичам хора, които имат такава страст към пълните глупости.
Челси Хендлър
Има хора на този свят, които говорят ужасни, глупави глупости и вместо просто да седя и да ги търпя, обичам да им се подигравам.
Шейн Доусън
Преди години хомосексуалистите получиха специален статут в племето. Имаха силно лекарство. Мисля, че днес това е още по-вярно, въпреки че нашето племе е асимилирано в хомофобия. Имам предвид, че човек трябва да притежава магия, за да утвърди своята самоличност, без да се съобразява с всичките глупости, нали?
Шърман Алекси
Това, което правим сега с победата, и аз съм съгласна с вас, ако вие го осъдите, а аз осъждам с цялото си сърце тривиалната глупост, да се стремим към мъж, който прави научен пробив, и всичко, което ние като жени - организирани жени - правим е да се тревожи за ризата му?
Аян Хирси Али
Но хей, това е само история, без солидни доказателства, глупостите, които само един глупак може да обича.
Юнот Диаз
Хората убиват от глупост или от страх.
Адолфо Биой Касарес
Кратък списък с най-опасните и фатални болести беше здраво закрепен в главата на дядо ми, дядо не позволи този списък да се разширява за сметка на някакви любителски глупости.
Бора Чосич
За глупостта и лековерието е нужно да се плати.
Анатолий Брусникин
Вчерашната истина е днешната глупост. Дори освобождаващото прозрение вчера е днешният затвор на остаряло обяснение.
Брад Блантън
По същество има две категории музика: метъл и глупости.
Брус Дикинсън
Ислямът наистина дава човешко достойнство. Въпросът, който исках да отбележа, е, че е голяма глупост да се опитваме да наложим нашите представи за демокрация. Те имат свои собствени традиции.
Бърнард Луис
Разбира се, съществуват и по вредни професии, от промишленият дизайн, но те са съвсем малко. И, възможно е, само една професия да я надминава по мошеничество - рекламен дизайн. ... Промишленият дизайн, смесва в безумни пропорции всички безвкусни глупости, които амбулантните търговци търгуват чрез реклами, трайно удържат второ място.
Виктор Папанек
Подценяването на нечий враг е класическа тактическа грешка - тази, която обикновено се раждаше от глупост или арогантност или и от двете.
Винс Флин
Глупостта не е смешна. Мъдростта не е забавление.
Вислава Шимборска
- С времето хората се променят. - Глупости! Те променят предмета на поклонението си. Но при това остават същите, каквито са били.
Владимир Войнович
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
22
Следваща