Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глупост" - страница 13
...Мъдрият мъж по-скоро предпочита крайно нещастие и мъчения отколкото да пребивава в невежество, глупост и пороци.
Пиетро Помпонаци
В Индия почти всички говореха метафорично, с изключение на англичаните, които говореха откровено и можеха да направят най-прозрачните си лъжи да изглеждат честни като следствие; като има предвид, че всяка истина, съдържаща се в тези метафорични глупости, беше представена толкова подло, че самата тя изглеждаше подло.
Пол Скот
Човешката глупост не признава национални граници.
Пьотър Образцов
Знаете ли кой е истинската жертва тук? Аз. Обиден съм, че сте обидени. И при глупостта на цялата тази култура на жертвите.
Рамит Сети
Беше нещо като бръснач на Окам за правоохранителните органи, че прелюбодеянието обяснява почти всичко. Изневяра. похот. Глупост и слабост.
Рандал Силвис
Жените правят само това, което казват, как биха искали да чуят от мъжете само истината, но в действителност това е пълна глупост.
Рейчъл Гибсън
- Понякога... Понякога, когато се чувстваме зле, говорим всякакви глупости, в които самите ние не вярваме...
Рейчъл Липинкот, Мики Доутрин, Тобаяс Яконис
- Някакви глупости... - Започвам да мисля, че тези думи могат да бъдат поставени в заглавието на моята автобиография.
Рейчъл Хокинс
Може би правя феноменална глупост, но колко е хубаво, когато има поне някакъв план за действие! И няма значение дали това е глупав план или не.
Рейчъл Хокинс
Да се влюбиш в Рене не беше нещото, от което си тръгваш цял. Нямах никакъв шанс. Тя ми сложи проблем в глупостта.
Роб Шефийлд
Глупостта е нещо много аристократично.
Роберт Валзер
Светът подкрепя многомилионна индустрия за изследване на интелигентност и способности, но на практика не отделя нищо, за да определи защо тази интелигентност се пропилява, като участва в невероятни, спиращи дъха актове на глупост.
Робърт Дж. Стърнбърг
Икономистите, които се придържат към световните модели на рационални очаквания, никога няма да го признаят, но голяма част от случващото се на пазарите се ръководи от чиста глупост - или по-скоро невнимание, дезинформация за основите и преувеличен фокус върху разпространяваните в момента истории.
Робърт Шилър
Спекулативните пазари винаги са били уязвими от илюзии. Но виждането на глупостта на пазарите не дава явно предимство при прогнозиране на резултатите, тъй като промените в силата на илюзията са трудно предвидими.
Робърт Шилър
Най-после разпознах себе си като отчасти Том Сойер, който искаше всичко да се прави според правилата на романтичната фантастика и усложнява прости решения с неговите абсурдни юношески глупости, родени от книгата.
Робъртсън Дейвис
Каква глупост накара младите хора, дори тези на средна възраст, да се смятат за безсмъртни? Колко по-добър беше животът им, ако можеха да си спомнят края. Носенето на смъртта ви със себе си всеки ден би затруднило губенето на време за недоброта, гняв и горчивина, за нещо дребно. Това беше тайната: да си спомниш времето на смъртта си, за да запазиш глупостта и грозното от живота си.
Рохинтън Мистри
Чувам, че вие по-млади хора казвате колко приятели имат в интернет. Това са глупости. Това не са приятели, това са познати. Думата "приятелство" загуби значението си.
Рут Уестхаймер
Общо казано, около времето е изплетена мрежа от големи мистификации. Преди всичко мистификацията за мнимата обективност на времето. Пълни глупости. Времето е напълно субективен въпрос, но не всеки човек е субект и това е проблемът. Часовниците може би са точни, но времето не е, времето е въпрос на личност или дори на афинитет.
Светислав Басара
Оказа се, че трикът в писането ми е бил да го правя изключително в леглото. В момента, в който дори се осмелих да се дисциплинирам и да пиша на бюрото, направих куп глупости. И все пак, седнал в леглото, пишех лесно, без усилие, плавно. Станах майстор на съвършената недисциплина.
Сидхарт Мукхърджи
Много съм суров към агентите по недвижими имоти. Не съм сигурен защо. Може би това се дължи на начина, по който наричаме всяка малка къща "очарователна", а всяка порутена къща "страхотен ремонт". Само веднъж бих искал да ми покажат къща и да заявят: "Тази е една глупост".
Стефан Пастис
Кажи го, направи го, проповядвай го, викай, но никога, абсолютно никога, не вярвай на собствените си глупости.
Стив Бери
Това започва със скептицизъм. Историята на човешката глупост и собствената ни податливост на илюзии и заблуди ни казват, че мъжете и жените са грешни.
Стивън Пинкър
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
22
Следваща